ImageBrian, zwarte jongen van bijna 25, met Adidas hoodie,  kroeshaar met achter op zijn hoofd een staartje met dreadlocks,  reed 21 juni zwart in tram 6 in Den Haag.  Hij zit nu op 3 juli al bij de politierechter voor bedreiging, mishandeling en geweld. En daar mag hij zich voor verantwoorden.

Hij werd gecontroleerd door Harrie en Klaas, controleurs van de HTM. Brian kon geen geldig ticket laten zien waarop Harrie en Klaas over gingen tot arrestatie.

Maar daar was Brian het niet mee eens. Hij verzette zich tegen de arrestatie.  Er ontstond geweld. Eerst beet hij Harrie in zijn hand en daarna draaide hij de duim van Klaas om. Brian schreeuwde: ‘Ik ruk je kop eraf’, en ‘ik eet je op’.

Dus deden Harrie en Klaas aangifte tegen geweld, bedreiging en mishandeling.

Brian legt de politierechter uit dat ‘ik eet je op’ een soort spelletje is, dat hij dat voor de grap ook tegen kinderen zegt, voor de lol.

De politierechter vindt van niet.

Brian, zonder werk en ook geen uitkering en geen vast woonadres  is een bekende bij de politie, eerder dit jaar is hij al aangehouden en veroordeeld voor geweld, gijzeling, verkeersdelicten en bedreiging. Hij heeft toen ook al gezeten.  De officier van justitie leest zijn dossier voor waaruit blijkt dat Brian al 5 jaar bekend is bij de politie.

Hij moest zich melden bij de reclassering, dat heeft hij niet gedaan. Hij zei: ‘Ik heb nog geen brief ontvangen’.  De rechter zegt: ‘Je kunt zelf ook naar de reclassering gaan’.  Brian heeft door dat dat ook kan en zegt het meteen te gaan doen.

De eis was 2 weken hechtenis. De politierechter veroordeelt hem voor een gevangenisstraf voor de tijd dat hij in voorarrest zat en 1 jaar voorwaardelijk. Hij moet wel beloven dat hij meteen naar de reclassering gaat om zich te melden.

Voor het bijten en het omdraaien van de duim is geen goed bewijs gevonden.  De rechter doet hier niets mee ondanks de foto’s.

Advertenties