Op 9 december 2011 kreeg Jaap een waas voor zijn ogen.  De man die de lunchroom uitliep, liep tegen Jaap aan en Jaap sloeg hem keihard op zijn gezicht. Jaap zei nog: ‘Je had er ook omheen kunnen lopen’.   De man duwde terug en Jaap zegt tegen de rechter dat hij bijna door de ruit van de lunchroom ging.

Dus doet de man, het slachtoffer, aangifte.

Jaap (46)  zit vandaag bij de politierechter voor mishandeling.

Het slachtoffer mist een stukje van zijn tand, zijn bril is stuk, hij heeft pijn aan zijn mond en aan zijn oog. De rechter laat de foto’s zien.

Jaap zegt dat hij boos werd maar niet zo hard heeft geslagen. ‘Dat stukje van zijn tand miste hij vast al’. Zegt Jaap tegen de rechter.

Jaap, hij heeft een uitkering via Wajong, een vriendin waar hij mee samen woont en een koophuis in een stadje net buiten Den Haag en 10.000 euro schuld voor de verbouwing ,  loopt sinds 2005 bij Parnassia. Jaap is verslaafd geweest aan de drugs.  Heroine en cocaine.  Dat gebruikt hij nu al 2 jaar niet meer. Bij Parsnassia hoeft hij nog maar 1x in de 2 weken naartoe, waar hij vertelt over zijn dagelijkse leven.  Hij is onder behandeling bij een psycholoog, zoals Jaap zelf zegt:  spiecholoog.

Jaap is in het verleden al in aanraking geweest met de politie, voor geweld.  15 jaar geleden was Jaap een crimineel, zoals hij het zelf zegt. Jaap heeft eerder al een werkstraf gehad.

Jaap zegt dat hij agressief wordt van Ritalin. Jaap slikt Ritalin omdat hij ADD heeft. Sinds 9 december 2011 slikt Jaap geen Ritalin meer en voelt zich nu beter.

De rechter vraagt om een medisch rapport. Dat heeft Jaap niet.

Jaap had aan de politie verklaard dat hij die dag, 9 december, vergeten was zijn pillen te slikken. Tegen de rechter zegt hij van wel. De rechter leest het politierapport nog eens hardop, waarop Jaap toch maar zegt dat hij ze niet heeft genomen.

Jaap slikt nu helemaal niets meer.

Het slachtoffer wil een schadevergoeding, voor zijn bril, tandartskosten en voor de uren dat hij niet heeft gewerkt.  Een bedrag van ruim 3500 euro.

De advocaat is het er niet mee eens, de tandartskosten worden door de verzekering vergoed.  De berekening klopt niet, volgens de advocaat heeft het slachtoffer 8 uur bij de tandarts gezeten. Dat vond hij wel wat lang. Volgens de advocaat heeft het slachtoffer de rekening verhoogd.

De rechter vind Jaap maar onverantwoordelijk, geeft Ritalin de schuld. ‘Een beetje man had zijn fouten toegegeven’,  zegt de rechter.

De rechter doet meteen uitspraak. Jaap krijgt 60 uur werkstraf, als hij dat niet doet, 30 dagen hechtenis.

Jaap mag ook de schade betalen, 600 euro voor de tandarts en 150 euro voor de bril.

Advertenties