Anton zit in de rechtszaal in het verdachtenbankje.  Hij wordt verdacht van bedreiging en mishandeling van zijn buurman van 79.

Anton zelf is 41, groot postuur, kale kop, vol met tattoos, zowel  op zijn handen als in zijn nek en werkloos. Zijn vriendin zit op de tribune. Eveneens zijn er relaties van het slachtoffer aanwezig.

Hij en zijn vriendin leven al een tijdje in onmin met hun buurman maar op 29 juni 2012 ging het helemaal mis. De buurman kwam aan fietsen en volgens Anton gooide de buurman zijn fiets tegen Anton aan en Anton gooide de fiets terug. Wat er daarna gebeurde kan Anton zich niet herinneren want het werd wit. Anton zegt dat de buurman zijn vriendin uitmaakte voor kankerhoer.

De rechter heeft de verklaring van de buurman die het zich wel kan herinneren. Anton rende als een dolle stier op de buurman af en sloeg hem met een vuist in het gezicht.  De buurman viel  op grond, Anton gooide de fiets boven op hem en gaf hem trappen in het gezicht. Anton riep nog: ‘Ik schop je dood kankerlijer’.

De rechter laat de foto’s zien van de buurman. Daarop is te zien dat hij een blauw oog heeft, schaafwonden  en een snee bij zijn mond. Anton zegt dat het sneetje niks voorstelt.

De rechter vraagt waarom Anton zich het niet kan herinneren. Anton zegt een black out te hebben gehad en zeker weet dat hij niets heeft gedaan. De rechter vraagt waarom hij er zo zeker van is. Anton zegt dat hij dat weet van zichzelf.

Anton is een bekende bij de politie, Sinds 2001 heeft hij meerdere mishandelingen op zijn naam staan, waaronder een huisgenoot. Anton heeft ook al in de gevangenis gezeten en een werkstraf gehad.

Anton heeft driftbuien,  slikt medicijnen en drinkt alcohol. Sinds een half jaar heeft hij medicijnen, hij zegt dat ze niet werken.

De buurman wil een schadevergoeding voor zijn polo shirt, zijn fiets, zijn bril en voor de paracetamol. En letselschade. Hij is behoorlijk mishandeld.  Daarvoor vraagt hij ruim 1400 euro.

De politierechter doet meteen uitspraak, Anton mag 3 maanden zitten en 1 maand voorwaardelijk. Anton moet ook schade betalen, 900 euro. Als hij dit niet wil betalen moet hij 18 dagen langer zitten.

Advertenties