Jordi wordt beschuldigd van mishandeling van de vriend van zijn zus. Hij komt met zijn vader de rechtszaak bijwonen. Beide zien er hetzelfde uit, niet groot, kale kop en armen met tattoos.

Jordi wil geen advocaat, hij heeft zijn vader.

Vorig jaar 12 juli heeft Jordi de vriend van zijn zus een vuistslag verkocht, met resultaat een opgezet jukbeen en een bebloede lip. De vriend deed wat irritant en Jordi was driftig en hij kwam van de psychiater. Zijn zus klom nog op zijn rug om hem tegen de houden. Met zijn zus heeft hij geen goede band, zij is onhandelbaar.

Jordi is 27, woont samen met zijn vriendin in Zoetermeer en zij hebben een dochtertje van 20 maanden. Zijn vriendin is klaar met school, heeft een baan voor 16 uur in de week. Jordi is op zoek naar een baan. Tot zover is hij huisvader. En ADHD. Bij de psychiater is hij onder behandeling voor omgaan met gevoelens.

De rechter doet meteen uitspraak, Jordi wordt veroordeeld voor 500 euro boete, 200 moet hij betalen maar dan wel 2 jaar voorwaardelijk.

Jordi is het er niet mee eens, roept hij door de rechter heen. De rechter vraagt hem zijn mond te houden.

Na 15 minuten is de rechtszaak voorbij, op de gang hoor ik Jordi tegen zijn vader zeggen dat hij het niet gaat betalen en in hoger beroep gaat.

Advertenties