Vandaag 17 juli zit Marco bij de rechter. 5 april 2012 heeft hij goederen weggenomen bij de Albert Heijn. Ter waarde van 96 euro.  Marco werd gesnapt door de filiaalleidster. Marco zette zijn tasje neer en zei: ‘Ik leg het hier neer, het is goed zo, ik ga weg’.

Maar dat pikte de filiaalleidster niet. Twee andere medewerkers pakten Marco beet en gooiden hem op de emballageband. Marco werd boos en begon te schoppen en volgens één van de winkelmedewerkers gaf Marco één van hen een kopstoot. Marco zegt dat dat niet waar is.

De politie wordt erbij gehaald en Marco mag mee. Marco riep naar de agenten: ‘Laat me los kankermongolen’.  Dus zit Marco op het bankje bij de rechter voor diefstal, geweld en belediging.

Marco, 38 jaar,op dit moment in detentie in Zoetermeer,  heeft een behoorlijk verleden, gebruikt drugs sinds zijn 13e,  cannabis, heroine en cocaine,en heeft veel winkeldiefstallen gepleegd. Voor geweld staat hij niet bekend bij de politie.

Marco stal geld van zijn ouders, hij vertelde de rechter dat hij geen geld heeft. Marco zegt dat hij liever een baan heeft en druk is met solliciteren. Omdat hij geen geld had stal hij 5 april bij de Albert Heijn.

Marco heeft 2 jaar een ISD  maatregel gehad (Maatregel  Inrichting Stelselmatige Daders), de Officier van Justitie wil hem daar terug plaatsen. Marco staat in de top 500 lijst van diefstallen. Het is voor Marco en voor iedereen beter dat hij een tijdje van de straat is.  In de rechtszaal was een medewerker van het ISD aanwezig, zij vertelde over Marco’s situatie in de ISD.  Marco wil daar liever niet naar terug, hij verzorgt liever zijn ouders. Zoals hij een aantal keer zei:  zij zijn ziekelijk.

De uitspraak is 31 julij, zoals de rechter juli uitspreekt.

http://www.om.nl/onderwerpen/veelplegers/maatregel_inrichting/

 

De rechtbank heeft vandaag, 31 juli 2012, uitspraak gedaan. Marco krijgt 2 jaar de ISD maatregel.

Advertenties