Kerstavond 2010, er wordt ingebroken bij een huis is Wassenaar . Er wordt een kluis met inhoud meegenomen, waardevolle horloges, grote geldbedragen, persoonlijke documenten en aandelen.

De verdachte maakte hierbij onrechtmatig gebruik van de code van het hek, de code van het alarm en de  reservesleutel.

De verdachten zijn de dochter en haar vriend.

Het bedrag van € 15.990,- werd in de schoenzool van de verdachte aangetroffen nadat hij in Spanje was aangehouden. Hij was niet aanwezig bij het hoger beroep, hij is op vakantie. De advocaat vroeg het hof om de zaak tijdelijk aan te houden. Na een schorsing van een klein kwartier  heeft de rechter besloten de zaak door te laten gaan, er is in Nederland immers geen opkomstverplichting.  De advocaat generaal  eist een veroordeling bij verstek.

De dochter en haar vriend zijn op kerstavond met de auto naar het huis van haar vader gereden, zij wist waar de sleutel hing en de code van het alarm.

Zij verklaart zelf dat zij alleen met de kinderen was, haar vriend heeft ze onderweg bij een vriend afgezet en daarna bij een andere vriend weer gezien. Volgens de telefoontaps klopt dat niet, hij was wel degelijk mee naar het huis van haar vader.

Getuigen verklaren dat zij de man enkele dagen na de diefstal hebben gezien met dure horloges. Die hij op diverse plaatsen heeft aangeboden.

De vriend werd veroordeeld tot een celstraf van 118 dagen waarvan 30 dagen voorwaardelijk

De dochter was eerder veroordeeld voor 240 uur werkstraf voor medeplichtigheid.

Beide zijn in hoger beroep.

Uitspraak 8 augustus 2012.

Uitspraak: Een gevangenisstraf van 120 dagen, waarvan 82 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 240 uur.

Advertenties