De NS medewerker deed nog wel zo zijn best toen hij een kop koffie over zich heen kreeg.

Vorig jaar op 13 augustus stapte Cindy met haar vers gekochte bekertje koffie in de trein van Den Haag CS naar Leiden. In Leiden werd ze gecontroleerd, haar OV-chip is gescheurd, al een paar maanden eigenlijk. De NS medewerker kon haar kaart niet scannen, en zag dat de kaart gescheurd was en er een plakbandje op zat. Hij wilde Cindy aanhouden.

Toen begon de ellende.

Cindy pikte het niet, verzet zich tegen de arrestatie en ze gooit de koffie over de NS medewerker heen. Hij loopt naar haar toe, Cindy vindt hem eng, ze is bang dat hij haar bij haar keel wil grijpen en trapt hem in zijn buik en trekt de man naar de grond.  En ze spuugt hem 2x in het gezicht.  Ze geeft hem nog een trap na, hij zag er nogal agressief uit,zegt ze. ‘Met die ogen’.

De NS medewerker heeft een wond in zijn buik en knie.  Hij voelt zich besmeurd door het spugen. Daarom eist hij een schadevergoeding van 250 euro.

Cindy is 29, ze heeft geen werk, ze heeft een uitkering van de sociale dienst en is bekend bij de politie ivm een overtreding van de opiumwet in 2003. Ze is depressief en daarom kan ze niet werken. Haar studie voor diëtist heeft ze niet afgemaakt. Ze begint te huilen. De rechter biedt haar een glaasje water aan.

De rechter vertelt haar dat ze niet met haar woede kan omgaan.  Dat ze een boze agressieve dame is die de NS medewerker te lijf gaat.

De rechter vertelt ook dat agressie tegen medewerkers met een publieke taak, zoals de NS medewerker maar ook de politie en ambulance medewerkers hoger worden gestraft.

Cindy krijgt van de rechter een werkstraf opgelegd van 40 uur. Zij mag ook 250 euro betalen aan de NS medewerker als schadevergoeding.  De 250 euro dient zij in 1x te betalen. De rechter zegt er nog bij:’ begin maar vast met sparen’.  Als Cindy niet betaalt mag ze alsnog 5 dagen zitten.

Advertenties