Vandaag zit Robbie bij de rechter. Robbie , geboren in Curaçao, is 50 jaar en woont begeleidt.  Op 27 juni heeft hij de begeleider  van zijn wooncomplex bedreigd. Robbie zei: ‘Opkankeren, ik pak een mes en steek je in je nek’.  De begeleider was bang en heeft die nacht niet goed geslapen.

Op 28 juni bedreigt hij een medebewoonster.  Robbie wil haar ook neersteken en dreigt met een aardappelmesje. Een andere bewoner ziet dat.

Er wordt aangifte gedaan.

Robbie zegt tegen de rechter dat hij dat allemaal niet heeft gedaan. Hij heeft voor de grap gezegd: ‘ik steek je in je kont’.

De rechter zegt dat Robbie gauw boos wordt.  Dat Robbie eerst tot 10 moet tellen. Dat Robbie erg prikkelbaar is en een agressieprobleem heeft.

Robbie vertelt aan de rechter dat hij zich niet op zijn plaats voelt in het wooncomplex, hij kan niet lezen en schrijven. Robbie werkt wel, hij prikt papier op straat. Robbie rookt ook graag een jointje.

Robbie heeft een lang strafblad, voor bedreiging, diefstal, vernieling en mishandeling, Robbie heeft eerder een voorwaardelijke werkstraf gehad.

De rechter is mild voor Robbie. Robbie krijgt een voorwaardelijke werkstraf  met een proeftijd van 2 jaar.

Er is geen bewijs voor het bedreigen van de begeleider maar wel voor de medebewoonster omdat er een getuige bij was.

Advertenties