Yasin gaf zijn moeder een paar tikken omdat zij geen geld aan hem gaf voor een joint. Hij werd boos, ging schelden en gooide het servies door het huis.

Dit was niet voor het eerst en moeder besloot aangifte te doen.

Yasin wordt over anderhalve week 19 en hij zit nu gedetineerd in Alphen aan de Rijn.

Yasin zit de hele tijd met zijn linker hand voor zijn gezicht te praten, wordt opstandig als de rechter iets vraagt, vooral als de rechter doorvraagt. Yasin geeft aan dat hij geen publiek wil bij het verhoor. De zaal moet leeg. Na 5 minuten mag iedereen weer terug.  Zijn moeder is er ook bij.  Liever had hij er niet over gepraat, hij heeft hoofdpijn en stress. Hij heeft ook ADHD. Zijn moeder wil dat hij zijn medicijnen neemt, Yasin heeft liever cannabis.

De rechter vertelt wat er is gebeurd.  Yasin vroeg geld aan zijn moeder voor een joint. Meestal gaf zij het wel, ze wilde niet dat hij zou gaan stelen. Maar moeder weigerde ook wel eens. En zo gebeurde het dat hij zijn moeder een vuistslag gaf, eerst op  haar ene arm, later de op de andere.  Hij schopte tegen haar schenen, gaf haar een duw en gooide het servies door het huis.

Zelf zegt Yasin dat hij het zich niet kan herinneren. De rechter vraagt of hij het echt niet weet of wil vergeten. Yasin wordt opstandig en zegt dat hij wel duidelijk is. De rechter vraagt het nog een keer, Yasin begint nog harder te praten, vindt dat hij duidelijk is en zegt dat hij er niet over wil praten. Dat de hele situatie bizar is.

Yasin blowt vanaf zijn 13e. Vader is weg.  Moeder heeft alleen de zorg gehad over haar twee zoons. Yasin heeft geprobeerd bij zijn vader te wonen maar dat ging niet. Vader wil hem naar Turkije sturen. Maar dat wil Yasin niet.

Moeder heeft een slachtofferverklaring waarin ze zegt dat Yasin vaak kwaad wordt en dat hij veel scheldt.  Moeder is zeer verdrietig.

Yasin heeft al eens in een jeugdinrichting gezeten voor zeden en diefstal. Hij zegt tegen de rechter dat hij spijt heeft en het nooit meer zal doen. Hij wil een uitkering en dan is zijn probleem opgelost.

Yasins moeder wil hem niet meer in huis. De Officier van Justitie wil dat ook niet.  Yasin heeft hulp nodig.  En hij moet op zoek naar een woning.  De Officier van Justitie eist 60 dagen hechtenis waarvan 30 voorwaardelijk voor de mishandeling.

De uitspraak is mogelijk over 2 weken op 14 augustus 2012.

Uitspraak: Gevangenisstraf voor de duur van 2 maanden minus het voorarrest.

Advertenties