Vier gasten wilden wat geld verdienen. Ze wisten een wietplantage, levert veel geld op.  Dus besloten ze in te breken. Een wietplantage kwamen ze niet tegen, wel de bewoner die net thuis kwam.

24 september 2010, half 11 ’s avonds komt Ashraf thuis.  Hij hoorde wat. Hij deed twee stappen op de trap en zag iemand op de 1e etage. De man vlucht door de tuin, over de schutting, Ashraf erachteraan, hij krijgt een trap en is even buiten bewustzijn. Hij komt bij, klimt over de schutting en rent door het steegje achter zijn huis achter de inbreker aan. Ze zijn met vier mannen. Ze stappen in de Golf en rijden weg.  Ashraf onthoud het type auto en het kenteken.

Ali zit thuis met drie steekwonden, hij bloedt zo erg dat de ambulance moet komen, Ali gaat mee naar het ziekenhuis. Ali heeft diepe wonden,  eentje van 9 cm en één is zelfs 14 cm en 4 á 5 cm diep.

Ali vertelt aan de politie dat hij is aangevallen door vier negers. Vier dagen later vertelt hij de politie dat hij heeft ingebroken bij Ashraf en dat Ashraf hem heeft gestoken. Hij stond in de woonkamer  toen hij hoorde dat er iemand binnenkwam. Hij zag twee mannen, één met een mes en één met een knuppel. Toen Ali wegrende heeft Ashraf hem gestoken.  Ze vluchten met de Golf.

De rechter vraagt aan Ashraf of hij heeft gestoken. ‘Nee’,  zegt hij.  De auto zit vol met bloed, het NFI zegt dat het bloed hoogstwaarschijnlijk van Ali is. Het NFI geeft geen 100% garantie.  Wie heeft Ali dan gestoken? Dat weet Ashraf niet. ‘Ik niet’,  zegt hij.

Er is ook bloed op de schutting gevonden, daar kon het NFI niks mee, het was te weinig. De rechter vraagt aan Ashraf hoe het bloed daar komt. Ashraf vertelt dat het mogelijk is gebeurd toen hij over de schutting klom. Hij heeft zelf de schutting gemaakt en er zitten nog wat spijkers los.

De rechter wil weten waarom Ashraf achter de mannen aanging. Ashraf zegt dat de inbreker zijn sieradendoosje in zijn handen had, dat wilde hij graag terug.

Ashraf baalt een beetje dat hij na 2 jaar bij de rechter zit, dat Ali met een onzin verhaal aankomt en steeds zijn verklaring verandert. Ashraf vind Ali ongeloofwaardig.  De andere inbrekers zeggen niks. Ashraf wil weg uit zijn huis, na de inbraak voelt hij zich niet meer veilig. Ashraf is 30 jaar, getrouwd, 2e kindje is onderweg, hij werkt als automonteur, zijn leven is prima.

De Officier van Justitie vat het nog niet helemaal, hoe komt Ali aan de messteken? Dat moet Ashraf hebben gedaan. De politie is om 22.35 uur gebeld voor de inbraak, de ambulance is om 22.50 uur gebeld voor Ali. Er is bloed in de auto en bloed bij Ali thuis.  Ali is niet in de auto gestoken, Ali is namelijk in zijn bil gestoken en dat kan niet als hij in de auto zit.

De Officier van Justitie eist 80 uur werkstraf voor Ashraf. Uitspraak 15 augustus 2012.

 

Uitspraak: 120 uur werkstraf. Er volgt een hoger beroep.

Advertenties