22 juli 2008, Arie zag het niet meer zitten. Hij koppelde de tuinslang aan het gas, het andere eind van de  tuinslang ging naar de plastic ‘tent’ op zijn bed, hij zette de gaskraan open, ging in de tent zitten wachten tot hij zou stikken.

Maar dat duurde te lang. Arie pakt een joint en steekt ie op. Dat gaf een enorme explosie en in de slaapkamer ontstaat een brand, inclusief Arie.

Arie gaat onder de douche staan, zijn zus belt de ambulance en Arie mag naar Beverwijk, het brandwondencentrum. Arie is voor 43% verbrand. Arie krijgt huidtransplantatie, aan zijn gezicht is zelfs niets meer te zien.

Voor controle moet hij in augustus terug naar het ziekenhuis, de politie is zo aardig om hem een lift te geven. Arie vertelt onderduit.  Dat hij een hennepkwekerij heeft.

Dus gaat de politie kijken.

En dat was niet zo fraai. 168 plantjes, gestolen pasporten, gestolen ID kaarten, gestolen rijbewijzen en kinderporno op de pc. 962 plaatjes van kinderen tussen de 8 en 14 jaar, zowel poserende kinderen als seksuele handelingen.

Maar daar weet Arie helemaal niets van.

Zijn huis zit vol andere mensen, de buren, het kinderdagverblijf, zeggen dat het een ‘komen en gaan’ is.  ‘Ja’,  zegt Arie, hier liep van alles rond, vooral Hongaren. ‘Maar ook Aziatische meisjes, kinderen, pubers’,  zegt de rechter.  Die kwamen voor de foto.

Arie deed bruiloften en partijen fotograferen maar dat leverde te weinig op.  Hij werd depressief en blowde veel, de hennepkwekerij was vooral voor eigen gebruik.

Arie is bijna 47, hij is niet de domste, hij heeft zijn VWO afgemaakt, alleen de HTS en de universiteit niet.  Maar hij heeft wel een strafblad voor oplichting, brandstichting, ongelukje tijdens klussen en hij heeft openstaande boetes uitgezeten. En hij heeft er 200 uur werkstraf op zitten.  Arie gebruikte cocaïne, speed en amfetamine.  Hij is een bekende bij de reclassering en zorgprogramma’s, crisisinterventie , PsyQ, en  afkickcentrum Emiliehoeve. Maar  hij wil nu niet meewerken aan een psychologisch onderzoek.

De rechter vraagt of hij hulp nodig heeft. Arie vind van niet. Het gaat goed met hem, hij kan werken in een winkel van een kennis.  Enthousiast vertelt hij over zijn mogelijk nieuwe baan. Nu zit hij nog in de schuldhulpverlening en hij heeft geen vast woonadres.  Justitie kon hem niet vinden omdat er geen adres bekend was. Arie vind dat raar, zijn adres is al een hele tijd het daklozencentrum.

De rechter dringt erop aan dat hij wel mee doet aan een psychologisch onderzoek, dan kan de rechter beter oordelen wat voor straf hij gaat krijgen.

De Officier van Justitie eis 30 maanden celstraf. De rechter eist een rapport van de psycholoog en de reclassering en wil Arie voor de kerst nog terug zien.

Advertenties