Moeder en dochter wilden shoppen maar er niet voor betalen.  H&M, HEMA en Albert Heijn.  Ze werden gesnapt.

En het is al de derde keer dit jaar, dat mevrouw De Lange bij de rechter zit. Voor diefstal.

Mevrouw  De Lange (52 jaar) heeft samen met haar dochter Kim kinderkleertjes  gestolen, haar dochter gaf het aan, zij stopte het onder haar jas.

Bij de Albert Heijn ‘vergaten’ ze voor 89 euro aan luiers af te rekenen. Ze had haar zwarte boodschappentas op de luiers gelegd zodat het niet zou opvallen.  Een medewerker van de winkel zag het, hij liep ze achterna en mevrouw De Lange  gooide alle spullen in de auto en deed alsof er niets aan de hand was.

Mevrouw De Lange zegt tegen de rechter dat ze het stom vind van zichzelf.  Zij en haar dochter hebben geldproblemen.  Ze heeft een uitkering en kan niet rond komen. Mevrouw De Lange is de schuldhulpverlening uitgegooid omdat ze met justitie is aanraking is geweest. Het  gas en licht is afgesloten geweest, ze kwamen zelfs met de politie naar haar huis.

Mevrouw heeft nog een werkstraf lopen, zoals zij zelf zegt is ze daar nog mee bezig. De andere heeft ze niet gedaan. Ze is niet eens naar de reclassering geweest.  Mevrouw heeft een maagoperatie gehad en was 6 weken bezig met herstellen.

De rechter vind dat mevrouw De Lange maar eens een tijdje van de straat moet, 2 weken gevangenis waarvan 1 voorwaardelijk.

De advocaat  zegt dat ze niet naar de gevangenis kan omdat ze nog een thuiswonende zoon heeft van 15. Die kan niet alleen thuis blijven.

De rechter heeft geen medelijden, 2 weken gevangenis en 1 voorwaardelijk en een proeftijd van 2 jaar.

Haar dochter is eerder al veroordeeld.

Advertenties