Hakim gaat met 5 vrienden zwemmen in het Tikibad in Duinrell.  Het is druk. Ze zitten bij het bubbelbad.  Cindy loopt langs meneer en mevrouw Jansen, ze vraagt of ze er langs mag.  Ze schelden haar uit voor zwarte kanker hoer, ga terug naar je eigen land. Cindy wordt boos.

Na het zwemmen kleden zij zich om. Een deel van het groepje is wat eerder klaar en buiten wachten ze op de rest. Intussen komen meneer en mevrouw Jansen naar buiten.  Hakim zegt dat hij verhaal wil halen.

Mevrouw Jansen daagt Cindy uit en zo ontstaat er een vechtpartij. Hakim geeft meneer Jansen een paar tikken en een schop en ze duwen elkaar.  Hakim’s broer wil hem nog tegen houden.  Hij wil het gevecht sussen.  De politie wordt gebeld en ze mogen mee naar het bureau.

De advocaat zegt dat Hakim, doordat hij zich niet zo goed kan uitdrukken, iets anders bedoelt met ‘verhaal halen’.  Hij wilde het oplossen.  Hij wilde Cindy redden omdat zij door de man werd aangevallen. Hakim zegt dat hij een groot rechtvaardigheidsgevoel heeft.  Hij zegt sorry tegen de rechter.

Meneer Jansen was naar de dokter geweest, hij zei dat de klappen zeer hadden gedaan.  Hakim zegt dat hij niet hard heeft geslagen. De rechter zegt dat als meneer  Jansen zegt dat het pijn deed dat het dan ook zo is.

Meneer en mevrouw Jansen willen schadevergoeding van 460 euro.  De Officier van Justitie wil Hakim veroordelen voor een werkstraf van 40 uur en 100 euro schadevergoeding.  De rechter vind de schadevergoeding teveel en maakt er 50 euro van. Hakim krijgt een werkstraf van 40 uur minus 2 uur die hij op het bureau heeft gezeten.

Cindy is veroordeeld door de jeugdrechter, zij  kreeg een werkstraf van 60 uur opgelegd waarvan 30 voorwaardelijk.

Niemand heeft een toegangsverbod voor het Tikibad gekregen.

Advertenties