Dragos (38)en Dimitru (35) zijn nog niet zolang in Nederland. Dragos nog geen week en Dimitru ruim 2 weken. In Roemenië is ze een baan in Nederland beloofd. Aangekomen in Nederland is er geen werk.

Ze besluiten in te breken.

Bij mevrouw Meijer.

Vorige week donderdag 9 augustus breken ze in, in het huis van mevrouw Meijer in Delft.  Via de schuifpui komen ze het huis binnen. Ze nemen een laptop, sieraden en een telefoon mee. De buren zien het en bellen de politie. De politie is snel en Dragos en Dimitru springen in de bosjes.  De politie haalt ze uit de bosjes en neemt ze mee naar het bureau.  Ze worden ondervraagt, er wordt hier en daar ontkent, dan weer bekend.

Op het politiebureau herkent mevrouw Meijer haar gestolen spullen.

Inmiddels zit Dragos sinds de dag van de inbraak  in voorarrest in Zoetermeer en Dimitru in Alphen aan de Rijn.

Bij de rechter ontkent Dimitru en Dragos ontkent en bekend door elkaar. De rechter vraagt aan Dragos wat hij dan in de bosjes deed.  ‘Een joint roken’,  zegt hij.  En hij vraagt aan Dimitru wat hij in de bosjes deed. ‘Ik zat op het bankje, ik ben ziek’,  zegt hij.

De rechter gelooft er niets van. Ze hadden een tas met inbrekersspullen en de gestolen goederen bij zich toen ze werden betrapt.

In Roemenië zijn ze  bekend bij de politie. Dat geven ze bij de rechter toe. De rechter heeft nl geen dossier.

De Officier van Justitie eist 3 maanden gevangenisstraf. De advocaat  van Dimitru eist vrijspraak, hij heeft er niets mee te maken, hij zat op het bankje.

De rechter trapt er niet in. Hij zegt dat inbreken bij iemand thuis streng gestraft wordt, hij noemt het schending van de integriteit.

De rechter legt  ze een gevangenisstraf op van 3 maanden minus de 6 dagen die zij al in voorarrest hebben gezeten.

Advertenties