De tiener dochter van Massoud heeft aangifte gedaan van mishandeling, hij heeft aan haar haren getrokken,  haar aan haar haren door het huis gesleept en geslagen. Volgens de buurman heeft hij zelfs boven op haar gezeten en geslagen.

Dat was afgelopen 28 mei 2012.

Massoud (50, geboren in Marokko), samen met een tolk in de rechtbank omdat zijn Nederlands niet zo goed is, zegt dat hij dat allemaal niet heeft gedaan.

Hij weet ook niet waarom zijn dochter dit allemaal vertelt.

Zijn dochters maakten ruzie om een telefoon, hij is naar boven gelopen en heeft ze gezegd dat hij de baas in huis is. Het was middernacht, het raam van de slaapkamer stond open en  Massoud zegt dat hij het raam dicht wilde doen.

Verder niets.

Maar dat gelooft de rechter niet.

De rechter vraagt waarom zijn dochter aangifte heeft gedaan. Massoud blijft zeggen dat hij haar niet heeft geslagen.

De buurman had de politie gebeld, hij hoorde gillen, pakte een stoel en keek over de schutting, daar zag hij Massoud boven op zijn dochter zitten, hij sloeg haar en sleepte haar aan haar haren naar binnen.

Dat zegt de buurman.

De dochter van Massoud (zij deed gymnasium maar is blijven zitten en gaat na de zomervakantie naar een andere school)  heeft in haar verklaring gezegd dat haar vader haar sloeg. De politie heeft ook gevraagd of hij vaker heeft geslagen, maar dat kan zij zich niet herinneren.

De rechter laat een foto zien, op de foto staat zijn dochter met een schaafwond op haar neus.  De advocaat van Massoud zegt dat Massoud dat misschien niet heeft gedaan, dat het er misschien al zat. Dat hij misschien een corrigerend tikje heeft gegeven.

Toen ze politie was gearriveerd was duidelijk dat zijn oudste dochter van slag was. De buren kwamen er ook bij, zij vertelden dat Massoud zijn kinderen wel vaker slaat. Soms gaat het gegil door merg en been.   Massoud zegt dat de buren hem niet mogen, ze zeggen wel meer wat niet klopt.

De Officier van Justitie vind huiselijk geweld heel ernstig, thuis moet het veilig zijn. Huiselijk geweld in Nederland is strafbaar. Massoud is ook bij de reclassering geweest, zij kunnen niks met hem omdat hij blijft ontkennen. Er is geen rapport. Ook geen verleden, geen strafblad.

Morgen heeft Massoud een afspraak bij de IND, hij kan Nederlander worden, dat is best wel belangrijk, vind de advocaat.

De advocaat is het niet eens met de buurman. Hij laat op zijn laptop, op google earth,  en via foto’s zien dat de buurman helemaal niet zomaar naar binnen kan kijken.  Hij vind dat de Officier van Justitie te zwaar tilt aan de verklaring van de buurman. De moeder van het meisje zegt zelf dat zij niets heeft gezien.  De advocaat vraagt om vrijspraak.

De Officier van Justitie en de rechter zijn het met elkaar eens, Massoud heeft zijn dochter geslagen, het vonnis luidt: 80 uur werkstraf waarvan 40 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.  Als Massoud binnen 2 jaar weer zijn dochter slaat moet hij de andere 40 uur de werkstraf uitvoeren.

Advertenties