Dennis wordt verdacht van het wurgen van zijn ex vriendin, het geven van een kopstoot en trekken aan haar arm.

Dat was vorig jaar 1 oktober.

Dennis was toen 36 jaar oud.

Van de rechter mag hij zijn verhaal doen. En dat deed hij.

Het was al uit tussen hem en zijn ex. Ze hebben een baby en hij zou het kindje zien. Zij loopt op hem af, huilend. Hysterisch riep ze dat hij bij haar terug moest komen. Hij wil daar niks van hebben. Ze zat aan hem en hij duwde haar van zich af.  Met één hand had hij de maxi cosi met de baby vast  en met zijn andere  hand en duwde haar van zich af.

Zijn  ex  zei dat ze tijdens het overgeven van de baby  hij  haar probeerde te wurgen, een kopstoot gaf en aan haar arm en T shirt trok.

Dennis zegt dat het niet waar is en dat het helemaal niet kan omdat hij de maxi cosi in zijn handen heeft.

De advocaat vind het niet kloppen, hij heeft de maxi cosi in zijn  handen en kan niet tegelijk haar keel dicht knijpen,  een kopstoot geven aan haar arm trekken en nog eens aan haar T-shirt.

En dat hij gestoord wordt van haar. Steeds maar bellen en smssen, het  houdt niet op.  Hij neemt zijn telefoon niet op als ze belt. Als hij zijn telefoon thuis laat belt ze naar een vriend waar hij logeerde.

De advocaat vindt haar zelfs labiel.

Dennis zoekt zelf geen contact met haar, dat wil hij niet, hij heeft een andere vriendin. Maar zij blijft hem lastig vallen. Ook toen op Scheveningen, hij was daar met zijn nieuwe vriendin, ze kwamen zijn ex tegen en zij verkocht zijn vriendin een schop.

De rechter heeft een uitdraai van het sms-verkeer, en dat is een hele lijst. Allemaal van haar telefoon naar zijn telefoon.

‘Ik bel haar niet!’,  zegt hij.

Het is  niet de eerste keer dat ze de politie belt en dat ze zegt dat hij haar heeft aangeraakt. Er is nooit aangifte gedaan. Behalve deze ene keer. En ze heeft deze ene keer haar verklaring ingetrokken, dat ze tegen de politie heeft gelogen. Maar  ze was te laat, er komt toch een rechtszaak.

De rechter vraagt of Dennis weet waarom ze de aangifte heeft ingetrokken. Dennis  zegt dat hij het niet weet.

Zijn ex heeft bij het intrekken van de verklaring geen reden gegeven.

Dennis woonde samen met zijn ex en haar twee kinderen van 10 en 14. Zij noemde hem een geweldige vader voor haar  kinderen.  Hij was altijd goed voor de kinderen.

Nu woont hij samen met zijn nieuwe vriendin, zij hadden al eerder een relatie.

Dennis overhandigd een werkgeversverklaring, daarin staat dat hij een goede werker is. Dennis is timmerman, hij verdient ca. 1600 euro netto.  Als zijn baas klanten heeft staat Dennis ze te woord.

De Officier van Justitie eist een werkstraf van 60 uur of 30 dagen hechtenis. De ex van Dennis heeft namelijk een klein blauw plekje op haar arm en op haar voorhoofd. Huiselijk geweld cq geweld binnen een relatie is heel erg, vind de Officier.

De advocaat is het er niet mee eens. Er is geen doktersverklaring en een kopstoot geeft een veel grotere plek en het plekje op haar arm was aan de bovenkant terwijl de ex zei dat hij haar ergens anders had vast gepakt. En van het wurgen was al helemaal niks te zien. En met een maxi cosi in je handen heb je geen handen meer vrij om iets anders te doen.   Hij eist vrijspraak.

De Officier van Justitie geeft de advocaat gelijk.

De politie rechter oordeelt meteen, er is geen bewijs. Dus vrijspraak voor Dennis.

Advertenties