Zoetermeer, 21 november 2010. Gijs ging met Danny naar de verjaardag van Jan.  Vidjay was er ook.  Vidjay en Gijs liggen elkaar niet zo.  Gijs en Vidjay krijgen ruzie, de klappen vallen over en weer. Gijs en Danny willen weg. Danny zit vast tussen de voordeur en Gijs trapt het raampje van de deur in om Danny te redden.

Vidjay doet aangifte van mishandeling.

Gijs (48) zegt tegen de rechter dat het allemaal overdreven is.  Jan heeft een verklaring afgelegd tegen Gijs. Gijs zegt: ‘Ik ben er al weer 20 keer geweest, we zijn dikke maten’.  ‘Hij wil een beetje stoer doen’.

De rechter vraagt of Gijs heeft gedronken.  Gijs zegt twee biertjes.

De rechter zegt dat Gijs tegen de politie heeft gezegd dat hij een cola met iets erin had gedronken. En dat zijn maten hebben verteld dat hij dronken was. ‘Ja’,  zegt hij, één colaatje met iets erin. De rechter vraagt of hij een alcoholprobleem heeft, Gijs zegt van niet. Wel dat hij die dag een bakkie op had.

Danny heeft tegen de politie gezegd dat Gijs een alcoholprobleem heeft.  Gijs begint te lachen. ‘Danny, die gekke Australiër heeft zelf een alcoholprobleem, hij is 24 uur per dag dronken’.

De verklaringen liggen wat uiteen. Vidjay zegt dat hij is mishandeld door twee mensen, Gijs en Danny. Gijs zegt dat hij niemand heeft geslagen. Zoals Gijs zegt: ‘Ik sla nog geen blaadje’.  Hij vindt zichzelf niet agressief.

Vidjay zegt dat hij letsel heeft. En pijn.  Gijs denkt dat hij hem een oor aan wil naaien.

Gijs heeft zijn excuses aangeboden aan Jan. ‘Ja zegt hij, heel zijn verjaardag naar de klote’.

Gijs, kale kop, tattoos, praat plat Haags, is werkloos. Hij heeft last van zijn hart. Hij wacht op een kunstklep en hij slikt medicijnen tegen hoge bloeddruk.   De rechter vraagt of hij wel kan werken, ivm  een mogelijke werkstraf. ‘Ja, dat kan ik wel. Als het maar niet te zwaar is’.  Zegt Gijs.

Gijs heeft een lang  strafblad. Mishandeling, rijden onder invloed. Gijs legt uit waarom. Zijn vriendin overleed en ze zouden trouwen.  Hij dronk wat en is gaan rijden.

De Officier van Justitie eist 20 uur werkstraf of 10 dagen  hechtenis.

De rechter denkt er anders over.  De verklaringen liggen teveel uiteen en ze kan de mishandeling niet bewijzen, wel de ingetrapte deur. Ze geeft hem een voorwaardelijke werkstraf op van 20 uur met een proeftijd van 2 jaar.

Advertenties