Het boterde niet tussen  Abdel en Rami, de vader van zijn vriendin.  Op 24 augustus 2011 heeft eerst een vriend van  Abdel hem telefonisch  bedreigd, daarna Abdel zelf.  ‘Ik kom je afmaken’,  ‘ik kom langs met 15 man’, ‘ik laat je niet leven’, ‘ik vermoord je’ , ‘je zal zien wie de macht heeft’ , ‘fuck je vrouw’, ‘fuck je dochter’, ‘ik steek je huis in brand’. En dan was het ook nog uit tussen hem en zijn vriendin.

Abdel zegt dat hij het niet zo bedoelde. ‘Zo praten wij in onze taal’,  zegt hij. Hij sprak Farsi door de telefoon. De taal die ze in Iran spreken.  Abdel was boos. Hij wilde zijn spullen terug.  Abdel zegt tegen de politie dat het een wraakactie was.

Rami heeft aangifte gedaan. De politie heeft huiszoeking gedaan bij Abdel, daar vonden ze een luchtdrukpistool en een patroon in de meterkast. ‘Die heb ik op straat gevonden’,  zegt hij tegen de rechter. Zelfs 1 patroon in strafbaar zegt de rechter. Het luchtdrukpistool heeft hij jaren niet gebruikt.

Rami (in 1997 gevlucht uit Iran) is bang, hij heeft 30 dagen verlof opgenomen om thuis te zijn, om zijn gezin te beschermen.  Zijn vrouw en zijn andere dochter van 17 zijn ook bang. Rami brengt haar naar school, hij durft haar niet alleen te laten gaan. Hij is bang dat Abdel zijn woorden omzet in daden.  Zijn vrouw durft geen  boodschappen meer te doen.  Hij ligt vaak wakker en durft niet te slapen. De dokter heeft hem kalmeringspillen gegeven, hij durft ze niet in te nemen, hij is bang dat hij in slaap vaalt. Hij wil waken, hij wil niet dat Abdel komt.  Als hij nachtdienst heeft is hij bang omdat zijn vrouw en dochter alleen thuis zijn. Rami doet zijn verhaal in de rechtszaal.

Abdel (30 jaar en geboren in Teheran) heeft een eigen bedrijf in Amersfoort, een marketingbedrijf. Hij zegt tegen de rechter dat zijn maandsalaris 60.000 euro is.

Abdel zegt dat hij Rami niet bedreigde. De rechter gelooft het niet, de woorden hebben allemaal te maken met de dood.

De Officier van Justitie eist een geldboete van 1000 euro of 20 dagen hechtenis binnen 2 jaar. De Officier van Justitie wil ook dat hij 1144 euro aan Rami betaalt en 200 euro immateriële schade.

De rechter oordeelt anders, Abdel  is schuldig bevonden aan het hebben van een patroon en bedreiging.  Hij krijgt een geldboete van 600 euro of 30 dagen hechtenis, 1 week voorwaardelijke hechtenis met een proeftijd van 2 jaar en  200 euro voor de immateriële schade.

Sinds 21 september 2011 is het weer aan tussen Abdel en de dochter van Rami. Zij was ook bij de zitting.

Advertenties