Occupy Den Haag heeft een verzoek gedaan om vanaf morgen 11 september 2012 wederom een deel van het Malieveld te bezetten voor een demonstratie.

De Gemeente Den Haag cq de burgemeester wil dit wel toelaten, mits het opgeruimd is tussen 22.00 – 06.00 uur.

Bij de rechtszaak is een medespreker van Occupy, hun advocaat, twee heren van de Gemeente en de politie aanwezig.

De burgemeester wil geen afgesloten ruimten, zoals dichte tenten, tenten die leeg zijn, tenten die als opslagruimte worden gebruikt.  De burgemeester wil ook geen gasstellen en kooktoestellen.

De rechter vraagt of er ’s nachts geslapen wordt. Het gaat de demonstranten niet om het slapen maar om het aanwezig zijn, er zijn mensen die werken en van ver komen. Het is niet te doen om steeds een tent op te zetten of heen en weer te reizen.

De burgemeester is bang voor calamiteiten zoals eerder zijn geweest. En vind de nachten en het slapen geen onderdeel van de demonstratie.  In het APV staat een  kampeerverbod.  De rechter wil dat de regels worden opgevolgd.

Tevens wil de politie een contactpersoon bij calamiteiten.  Bij de vorige demonstratie hing het er maar net om wie de telefoon in handen had. De gemeente en de politie willen één of meerdere contactpersonen.  Dat er een woordvoerder moet komen.  De burgemeester is bang dat het weer mis gaat.

De demonstratie mag morgen vanaf 10 uur door gaan. Morgen om 10 uur is de uitspraak of zij de nacht mogen blijven.

 

Uitspraak: Occupy Den Haag mag 24/7 demonstreren op het Malieveld.

Advertenties