De politie haalde de kelderbox van de broer van Ahmet leeg.  En daar vond de politie een gestolen  Vespa scooter.  Dat was 24 november vorig jaar en vandaag mag Ahmet zich bij de rechter verantwoorden.

De scooter was gestript, er zat niets meer op, geen kenteken, geen contactslot, geen framenummer, geen kenmerksticker, geen motorbloknummer en er zaten draadjes los. Nergens was terug te vinden wie de eigenaar zou kunnen zijn.

De rechter laat een foto van de Vespa aan Ahmet zien. Ahmet zegt dat het niet zijn scooter is. Dat hij een soortgelijke heeft. Als de rechter vraagt van wie de scooter op de foto is, zegt Ahmet dat hij hem via Marktplaats heeft gekocht.  En dat hij ermee naar de wijkagent is geweest, die hem heeft vertelt dat de scooter in orde is.

De rechter vraagt naar de verklaring van de wijkagent, Ahmet en zijn advocaat kunnen die niet overleggen.

De rechter vind het verwarrend, eerst zegt Ahmet dat het niet zijn scooter is, dan weer wel en tegen de politie had hij eerst ook gezegd dat het zijn scooter is. Tegenstrijdige verklaringen noemt de rechter het.

Ahmet, die al eerder bij de rechter heeft gezeten voor dit voorval en 1x niet kon omdat hij ziek was, zegt dat hij geen tijd had om naar de wijkagent te gaan. De rechter zegt dat hij tijd genoeg had, sinds hij werd verhoord op 3 februari dit jaar.

Op dit moment zit Ahmet (21) vast voor het rijden zonder rijbewijs. De rechter zegt dat hij een strafblad heeft van 15 kantjes, allemaal verkeersdelicten,  oa rijden zonder rijbewijs, doorrijden na een aanrijding  en een verzekeringskwestie.

De Officier van Justitie vindt het duidelijk, Ahmet had kunnen weten dat de scooter gestolen was en eist een werkstraf van 60 uur.

De rechter is het met de Officier van Justitie eens,  hij vind het feit wettelijk en overtuigend bewezen, 60 uur werkstraf of 30 dagen naar de gevangenis.  Hij moet maar iemand vinden voor zijn winkel, hij heeft een Turkse supermarkt.

Advertenties