Mario is aanwezig bij de pro forma zitting. Hij wordt verdacht van het maken en verspreiden van kinderporno.  Voor ontucht.  Dat was tussen 1 juni 2011 en 17 juli 2012. Op dit moment zit hij 3 maanden in het huis van bewaring in Alphen aan den Rijn.

Op zijn computer zijn 141 printscreens gevonden van ten minste 43 meisjes.  Hij maakte foto’s van de meisjes die voor de webcam poseerden. Zij deden dat op zijn verzoek. 8 meisjes hebben aangifte gedaan, van sommigen is de identiteit nog niet vastgesteld.  Justitie is nog bezig met het onderzoek.

De computer van Mario is door de politie in beslag genomen, daarop zijn foto’s gevonden van meisjes onder de 18 en zelfs onder de 16. Naakte en deels ontklede meisjes, positiefoto’s en seksuele handelingen.  Deze foto’s heeft hij verspreid over het internet.

Mario (2 weken terug 22 jaar geworden in de gevangenis) chatte met de meisjes. Met sommige maakte hij een afspraak. Op het station in Voorburg heeft een minderjarig meisje met hem gezoend en zij heeft hem gepijpt.  Zij zou er geldvoor krijgen. Alleen het zoenen erkent Mario.

Mario is namelijk verslaafd aan het klaarkomen voor de computer.

Mario chatte met meneer O. (zie mijn verslag van 11 september 2012). De chatberichten heeft de politie in de computer van Mario gevonden, daarin vertelde hij aan meneer O. welke meisjes makkelijk benaderbaar zijn.

Mario zegt dat zijn computer gehackt is. Hij herkent zichzelf niet in de tenlastelegging.  En dat het vervelend is dat dit is gebeurd. Maar hij heeft wel seks met sommige meisjes gehad en gezoend.

De advocaat wil de foto’s zien, zij zegt dat Mario ze ook wil zien. En dat er een datum bij moet. Misschien klopt de leeftijd van de meisjes niet. De advocaat wil zekerheid. En ze denkt dat de gesprekken met de meisjes op het bureau gestuurd zijn maar ze wil ze niet voor de 2e keer horen.

Ivm het onderzoek wil de advocaat Mario vrij krijgen. Hij zal beloven dat hij niet zal internetten en contact zoeken met de meisjes. Dat zijn ouders daarvoor zorgen. Want, zegt ze: ‘Mario zal niet in zijn vingers snijden door het onderzoek te verstoren’.  En thuis op de computer kan hij niet kijken omdat de politie alles heeft meegenomen.

De detentie valt hem zwaar. Sinds hij bekend is geworden in de media is het niet veilig in de gevangenis, hij wordt uitgemaakt voor  ‘de kindermisbruiker van Voorburg’.  In de gevangenis wordt hij bedreigd en hij doet niet meer mee aan de activiteiten. Hij heeft gevraagd om overplaatsing.  Dat kreeg hij,dat wilde hij niet. Nu wil hij het weer wel.

Mario wil graag naar huis,zijn moeder is ziek, zij heeft chemo en moet binnenkort geopereerd worden. Zij is aanwezig in de zaal.  Van zijn baas heeft hij verlof gekregen. Mario kan aan een opleiding beginnen en een goede baan krijgen. Als hij in de gevangenis moet blijven is hij alles kwijt. Hij wil graag hulp via de reclassering.

De officier van justitie zegt dat Mario niet goed meewerkte aan het onderzoek, hij heeft zelf geen namen van meisjes doorgegeven en hij erkent niet dat hij ze heeft misleidt.  Hij chatte dagelijks met de meisjes.  De officier van justitie zegt dat hij makkelijk weer op de internetpagina kan komen.

De rechters oordelen dat Mario in de gevangenis moet blijven zolang het onderzoek loopt. Binnen 3 maanden gaat de zitting verder.

Advertenties