‘Ik ben toch niet gek!’ Zegt Serhat , kijkend naar de publieke tribune waar 3 vrouwen en 1 man zitten die duidelijk bij hem horen.

De rechters hebben geen psychologische rapportage van Serhat, omdat hij niet wil meewerken met de reclassering. Hij wil wel meewerken, maar eerst moet hij vrij.  Anders niet.

Serhat (26) wordt verdacht van  het afpersen, bedreigen en geweld tegen de vader en moeder van Emel, zijn ex-vriendin.  Hij wilde € 1000.–, anders zou hij naakt foto’s  en filmmateriaal van Emel via email, ping of WhatsApp verspreiden.  Hij zei:’Ik ben de vriend van je dochter, ik ben geen goede man’.  ‘Ik handel in cocaïne’.  ‘Ik maak jullie familie helemaal af’.  ‘Ik laat het huis ontploffen’.  ‘Ik wil het geld terug van de cadeaus die ik voor Emel heb gekocht’.  ‘Ik ken jouw hele familie’.  ‘Je hebt 2 dochters die naar school gaan in Ede’.  ‘Ik heb niets te verliezen maar jij wel’.

Serhat zit nu gedetineerd in Zoetermeer.  Hij was al eerder veroordeeld, in Utrecht, voor hetzelfde als waar nu voor in het verdachtenbankje zit.  Zijn advocaat wil schorsing  van de voorlopige hechtenis.  Hij ziet geen  kans op herhaling en geen vluchtgevaar en hij zegt dat Serhat zich elke week bij de politie kan melden.

Serhat roept een aantal keer tussendoor  dat hij onschuldig is.

De rechters willen meer weten over zijn  persoonlijke omstandigheden. Serhat zegt dat als hij nog langer in de gevangenis moet blijven dat hij zijn huis kwijt raakt. En dat hij alleen mee wil werken aan een psychologisch onderzoek als hij uit de gevangenis mag.

De officier van justitie vind, ivm de ernst van de zaak, dit geen verstandig plan.

Als de rechters gaan beraadslagen is er geroezemoes op de publieke tribune.  De vrouwen praten over Emel.’ Dat meisje weet toch dat je niet alleen sieraden kunt krijgen’.  ‘Het meisje is 19, wat weet ze nou?’.  ‘De rechters hebben geen bewijs’.  ‘ Het stelt niks voor’.

Als de rechters terugkomen  wordt het schorsingsverzoek afgewezen, Serhat moet in de gevangenis blijven en meewerken met de reclassering, de psycholoog.

Binnen 3 maanden wordt de zitting voortgezet.

Advertenties