pistool85Vanmorgen was de pro forma zitting van Almerique K. (31) Hij wordt verdacht van het dood schieten van R. N. I. en het verwonden van zijn broer R. R. I.  op 19 augustus 2012 in Zoetermeer.

R. R. I. zit net als Almerique K.  in de  gevangenis.

De advocaat zegt dat K. uit noodweer handelde. Hij reed in zijn auto en werd achtervolgd door de broers I.  K. wist dat er geschoten zou worden en wilde vluchten. Zijn auto werd afgesneden en de broers I.  schoten op K. Hij zocht dekking in zijn auto en schoot terug.

De advocaat wil opheffing van de voorlopige hechtenis van K.  zolang het onderzoek duurt. Zij denkt dat hij anders langer zit dan nodig is.  En dat de verklaring  van R. R. I. niet klopt. K. heeft verklaard dat hij wist dat de broers I. vuurwapengevaarlijk zijn. En dat K. uit noodweer handelde.

De rechters en de officier van justitie weten nog niet wie het eerst geschoten heeft.  Zij willen de camerabeelden van de politie.  Uit het dossier is niets bekend dat de broers I.  vuurwapengevaarlijk zijn. De officier van justitie denkt dat het schietincident misschien wel de eigen schuld van K. is.  En wil geen schorsing van de voorlopige hechtenis.

De rechters wijzen het schorsingsverzoek af. K. moet in de gevangenis blijven tot het onderzoek afgerond is. De volgende zitting is binnen 3 maanden.

Advertenties