balkon80Hari moet zich verantwoorden bij de politierechter. Vorig jaar op 7 januari heeft hij zijn vriendin Nadia geslagen, haar keel dichtgeknepen, haar in het gezicht geslagen, tegen haar benen geschopt, tegen naar schouder geslagen en haar hard handig beetgepakt.

Hari schudt meteen al ‘nee’.

De rechter ziet dat en vraagt waarom hij nee schudt. Hari vertelt dat hij haar van zich af heeft geduwd.  En dat het best mogelijk is dat hij haar keel heeft aangeraakt. Omdat zij hem uitmaakte voor klootzak.

Er was vaak ruzie in huis. Nadia denkt dat Hari niet van haar houdt, Hari zegt haar dat hij wel van haar houdt. Om de haverklap is ze boos en gooit met de deuren.

Hari vertelt aan de rechter dat ze vaak hysterisch is. En dan met deuren gooit. En dat ze jaloers is op zijn ex Brigitte. Dan zegt Nadia dat ze zelfmoord wil plegen.

En op 7 januari sprong  ze uit het raam. Ze kwam bij de beneden buurman terecht, waar Hari haar huilend aantrof.  De buurman zei dat hij ‘ff normaal moest doen’. Volgens de buurman zei Hari:’ Zal ik jou ook ff pakken?’.

Hari heeft niet 112 gebeld, hij ging er vanuit dat de buurman wel zou bellen. De politie is wel geweest en Hari moest mee naar het bureau.

Nadia heeft een zwelling aan haar kaak, een botbreuk en 2 gebroken wervels.

Hari vertelt dat Nadia gevaarlijk is.  In oktober 2011 is ze al eens uit een boom gesprongen. Hari schrok en belde 112. Hij dacht dat ze dood was.  Gelukkig had ze niks.  Daarom belde hij op 7 januari 112 niet omdat ze de vorige keer geluk had en nu misschien  weer.

Nadia heeft na het incident tegen Hari gezegd dat ze spijt heeft. Ze heeft hem aangeklaagd omdat ze bang is voor jeugdzorg. Haar kind Bas wordt door haar verwaarloosd, ze kookt geen eten voor hem, ze geeft hem geen aandacht.  Ze heeft Hari intussen wel 100x gebeld en ze plakt briefjes op zijn fiets, ze stuurt brieven dat ze spijt heeft  en ze koopt cadeautjes voor hem.  Ze blijft hem opzoeken, ze belt hem anoniem. Hari heeft zelfs de politie gebeld dat Nadia hem stalkt.  Hij heeft het telefoonnummer van een agent gekregen, zodat hij hem kan bellen als Nadia hem weer lastig valt.

Hari wilde niet meewerken met de reclassering, hij zegt dat Nadia naar de psycholoog moet, zij heeft harder hulp nodig dan hij. En toch wil de rechter dat hij meewerkt, Hari geeft toe. De reclassering heeft met de zus van Hari gesproken, zij zegt dat hij best wat hulp kan gebruiken.

Hari woont bij zijn moeder, zij is ziek en kan niet voor zichzelf zorgen.  En hij is druk met solliciteren. Op dit moment zit hij in de schuldsanering.

9 jaar geleden is Hari voor het laatst in aanraking geweest met justitie voor verkrachting  en poging tot doodslag, hij heeft 3 jaar in de gevangenis gezeten.  De rechter zegt dat Hari niet zo lief is als hij nu in de rechtbank vertelt.

De officier van justitie vindt de aanklacht van Nadia niet helemaal kloppen, ze vindt Nadia labiel.  Maar wel dat hij haar heeft geduwd, en dat huiselijk geweld binnen een relatie niet goed is. Ze wil een stok achter de deur voor Hari en eist een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur met een proeftijd van 2 jaar.

De advocaat vindt ook dat Nadia kampt met een probleem.  Hij heeft de foto’s van de letsels gezien maar vindt het niet overtuigend, ze heeft op meerdere plaatsen op haar lichaam rode en blauwe plekken.  En dat ze wel een heel bijzondere aangeefster is.  Omdat hij haar labiel vindt. De advocaat vraagt om vrijspraak.

De politierechter oordeelt meteen, hij vind de mishandeling bewezen, duwen, slaan en vastpakken.  De foto’s van Nadia’s blauwe plekken vind hij niet bewezen.  Maar wel dat Nadia niet stabiel is. En dat Hari niet meer mag omgaan met Nadia. Hij moet wel meewerken met de reclassering. Hari krijgt 40 uur voorwaardelijke werkstraf met een proeftijd van 2 jaar.

Advertenties