Facebooklogo9Hans (42) komt niet opdagen bij de zitting. Hij wordt verdacht  van bedreiging en stalking tegen zijn ex-vrouw Fleur.

Haar vriendin zag op de facebookpagina van Hans een foto met de tekst: ‘Ik mis mijn ex nog steeds’ en ‘maar ik kan al beter richten’.  En een foto van een revolver.

Fleur deed aangifte.

Hans heeft de foto op 10 november 2012 op facebook geplaatst. Tien dagen eerder, op 31 oktober, was Hans veroordeeld voor 6 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 voorwaardelijk voor bedreiging en het stalken van  Fleur.

Dit keer eist de officier van justitie 2 maanden gevangenisstraf, waarvan 1 maand voorwaardelijk en een contactverbod en een gebiedsverbod en een nieuwe maatregel. Deze maatregel houdt in dat als Hans in de buurt komt van Fleur, hij meteen voor 4 weken (of 2 weken) de cel in moet.  En een schadevergoeding van 350 euro en hij wil daar nog 100 euro bovenop doen.

Fleur is wel aanwezig bij de zitting. Zij heeft een slachtofferverklaring geschreven.  Fleur is bang, ze is bang dat Hans haar wil vermoorden en daarna zichzelf doodt.  Ze durft de hond niet meer uit te laten.  Ze kan niet meer slapen. Ze leeft in angst, Hans is een gevaarlijke man. Samen hebben ze 2 kinderen en ze zijn sinds 2008 gescheiden.  Fleur is bang dat ze dood wordt gemaakt, ze is nu al bezig met de begrafenis.  Hans moet stoppen met haar te bedreigen.

Omdat Hans niet is op komen dagen bij de zitting en hij zijn advocaat niet heeft gemachtigd, wordt Hans bij verstek veroordeelt.

De rechter vindt bedreiging en stalking bewezen.  Hans krijgt 2 maanden gevangenisstraf waarvan 1 maand voorwaardelijk en een contactverbod en de maatregel dat bij elke overtreding hij meteen de cel in moet voor 2 weken. Met een proeftijd van 2 jaar.  En hij moet Fleur 350 euro betalen of 7 dagen hechtenis. En hij moet contact onderhouden met de reclassering.

Advertenties