Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

ruzie1Op 24 februari 2012 gingen Abbas (27), Hassoun (25) en Sahir (27) verhaal halen bij Kadir.  Kadir had namelijk een vuurwerkbom bij de ouders van Sahir door de brievenbus gegooid.

Denken ze.

Ze wilden dus even praten en een excuus.

Het praten liep anders, het werd een vechtpartij. Kadir werd aan zijn voeten en benen vastgehouden door Sahir en de anderen sloegen er op los. En trapten tegen zijn gezicht.

Zegt Kadir tegen de politie.

Volgens de 3 jongemannen die nu, 19 maart 2013,  bij de rechter zitten ging dat niet zo. Abbas zegt tegen de rechter dat Kadir hem duwde en Abbas hem terug duwde.  Hassoun zegt dat hij niemand heeft geslagen, dat hij Abbas en Kadir uit elkaar haalde.  In de 1e verklaring bij de politie heeft Hassoun gezegd dat hij wel had geslagen. Zoals hij tegen de rechter zei: ’Dat was een momentopname’.  Hij zegt dat hij wilde praten, hij wilde een sorry horen. En dat hij het letsel bij Karim niet heeft veroorzaakt.

De rechter heeft een foto van Karim, gezicht vol met bloed en een gebroken neus. De buurman had Karim naar het ziekenhuis gebracht.

Toen ze bij Karim voor de deur stonden zei Karim dat hij geen vuurwerkbom naar binnen heeft gegooid. Hij bekende wel toen hij eenmaal in elkaar was geslagen.

Abbas en Hassoun  hebben 10 dagen vastgezeten, Sahir is later gearresteerd, hij was op vakantie in Pakistan.

Alle 3 zijn  in het verleden in aanraking geweest met justitie, Abbas om geweld, Hassoun voor valse aangifte en doorrijden na een aanrijding en Sahir voor een economisch delict.

Abbas en Hassoun zijn werkloos, Sahir is taxichauffeur.

Karim eist 800 euro schadevergoeding.

De officier van justitie zegt dat Karim flink letsel heeft, neus scheef en een hematoom rond zijn oog.  En dat mishandeling in vereniging strafbaar is.  Zij wil Sahir vrijspreken. Zij eist voor Abbas 30 dagen celstraf waarvan 20 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en een werkstraf van 80 uur en een schadevergoeding van 800 euro.  Voor Hassoun eist zij 80 uur werkstraf.

De reclassering heeft voor Abbas een advies, een leefstijltraining. Die hij moet volgen.

Volgens de advocaat van Abbas wilden ze helemaal niet vechten. En dat Karim begon met duwen. Dat hij niet zo onschuldig is als het lijkt. En dat er geen bewijs is dat er is geschopt.  Ze is het niet eens met de 800 euro, Karim moet niet beloond worden.   En dat Abbas zich verdedigde.

De advocaat van Hassoun en Sahir vind de verklaring van Karim niet helemaal juist.  De buurvrouw, de getuige, heeft geen ruzie gezien, ze zag alleen mannen staan.

Abbas zegt tegen de rechter dat hij geen straf verdient. Omdat hij met Karim trainde en zij respect voor elkaar hebben. En dat hij zelf in shock is en zijn ouders ook. Hij vind zichzelf onschuldig.

De politierechter  oordeelt meteen. Sahir en Hassoun zijn vrijgesproken. Er is geen bewijs dat zij hebben geslagen.  De rechter vindt dat Abbas echt fout is geweest en dat hij alweer voor geweld bij de rechter zit.  Abbas krijgt 30 dagen celstraf waarvan 20 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en hij moet de leefstijltraining volgen.  Hij moet 400 euroschadevergoeding betalen of anders 8 dagen naar de gevangenis.

Advertenties