Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Cocaine1De rechter wilde Abdel bijna bij verstek veroordelen tot een klein kwartier later Abdel de zittingzaal binnenkwam. Hij en zijn vriend konden geen parkeerplaats vinden.

Abdel (22) wordt verdacht van het slopen van het slot van de celdeur, dealen van cocaïne, het bedreigen van 2 politieagenten en het beledigen van dezelfde politieagenten. Hij zei:’Ik steek alle agenten neer’,  ‘kindermoordenaars’,  ‘kinderneukers’,  ‘pedofielen’ en ‘joden’.

De politie was  in burger in de Doubletstraat, de hoerenstraat van Den Haag, waar zij Abdel samen met een junk zagen. De junk vroeg aan Abdel of hij wat heeft. Abdel zei dat ze bij de camera weg moesten. De politie sprak  Abdel en de junk aan en Abdel zei  dat hij shampoo wilde kopen van de junk.  Beide worden meegenomen naar het bureau. Beide worden gefouilleerd. Abdel had 3 telefoons en de junk 0,3 gram cocaïne. Bij het verhoor vertelde de junk dat hij al 3x eerder bij Abdel cocaïne had gekocht.

Abdel zegt tegen de rechter  dat hij wel tegen het slot van de celdeur schopte maar dat het slot al stuk was.  Abdel zegt dat zo’n deur wel 1800 kilo is, dat hij die nooit stuk kan schoppen.

De officier van justitie  zegt dat de reclassering hem een beschadigde jongen vindt.  En dat hij in therapie moet. Maar Abdel komt niet alle afspraken na.  En er is kans op recidivegevaar.  Zij vindt hem zorgwekkend en dat drugs dealen een ernstig feit is.

Zij vindt de feiten bewezen.  En dat hij in de gevangenis er niet beter op wordt. Ze eist  3 dagen celstraf, gelijk aan de dagen die hij in voorarrest heeft gezeten en 140 uur werkstraf.

De advocaat zegt dat er geen cocaïne is gevonden bij Abdel en eist vrijspraak.  De junk is ook vrij. Terwijl hij wel cocaïne in zijn bezit had. Dat heeft hij zelfs bekend bij de politie. De advocaat eist ook vrijspraak voor het slopen van het slot. ‘Knappe jongen die het stuk krijgt’,  zegt hij.  ‘De deur is bestand tegen schoppen’.

De advocaat zegt dat hij Abdel al lang kent, hij en zijn broer zijn vroeg het huis uit gegaan, ‘een slechte start’,  zoals de advocaat het noemt. Abdel wordt bedreigd door zijn vader en woont niet meer thuis. Hij heeft een uitkering van 150 euro.

Abdel is vaak in aanraking geweest met justitie, in oktober 2012 kreeg hij nog een werkstraf opgelegd van 30 uur. Hij zegt dat hij al lang niet meer dealt in drugs. En dat hij een baan heeft en binnenkort kan gaan beginnen.

De rechter kan niet bewijzen dat er gedeald is, de politie heeft de overdracht niet gezien. Hiervan wordt Abdel vrijgesproken. Ook het bezit van cocaïne niet.  Het beledigen en bedeigen is wel bewezen en Abdel krijgt 23 dagen gevangenisstraf waarvan 20 voorwaardelijk.  En een werkstraf van 60 uur met een proeftijd van 2 jaar.

Advertenties