Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

nav80

George (42), vandaag niet aanwezig bij deze zitting maar wel bij de vorige op 9 mei 2012,  wordt verdacht van het openbreken en bekrassen van een auto en een poging tot diefstal van navigatie apparatuur,  vorig jaar op 30 april.  Iemand uit de buurt zag het en belde de politie.

George vertelt aan de politie dat hij honger en dorst had. Hij was dronken en zag dat de deur van de auto open stond. Het knopje stond omhoog. De politie vertelde dat er helemaal geen knopje in het portier van de auto zit.

Bij de vorige zitting heeft George toegegeven dat hij de auto heeft vernield. Hij wilde kijken of er eten of drinken in de auto lag.  Het navigatie systeem heeft hij wel gepakt maar weer terug gelegd.  De krassen op de auto zijn veroorzaakt doordat hij zijn fiets tegen de auto heeft gezet.

George leeft van 50 euro in de week, hij heeft kinderen die hij financieel niet steunt, een betalingsregeling bij de Materieel Juridische Dienstverlening, cocaïne verslaafd en een lang strafblad.  Allemaal vermogens delicten. Hij wil zijn leven op orde krijgen maar dat lukt hem niet.  Hij komt de afspraken van de reclassering niet na. Hij heeft zich ziek gemeld en daarna afgemeld. Ook heeft hij de trainingen niet gevolgd. Vertelt de reclasseringsmedewerker die vandaag bij de zitting aanwezig is. George heeft de handdoek in de ring gegooid en zei ; ‘Stop mij maar in de gevangenis’.

De officier van justitie vind de feiten bewezen en eist 5 weken onvoorwaardelijke  gevangenisstraf. En geen begeleiding  van de reclassering, die kunnen hun tijd wel beter gebruiken, zegt zij.  En George heeft nog een straf lopen van een half jaar geleden.

Zijn advocaat denkt er iets anders over, zij wil graag dat George geholpen wordt. ‘Anders zie je hem zo weer terug’,  zegt ze.  En vrijspraak voor diefstal, immers heeft hij niets meegenomen, het navigatie systeem heeft hij in de auto laten liggen, alleen maar verplaatst.

De rechter heeft respect voor George,als hij geen begeleiding van de reclassering wil, dan niet.  Hij heeft zijn kansen gehad. De uitspraak van de rechter is 4 weken gevangenisstraf voor George.

Advertenties