Tags

, , , , , , , ,

haar

Abdi (24) wordt verdacht van het bedreigen van Monique. Hij zei  dat zij haar bek moest houden, anders zou hij haar voor de auto gooien en dat hij haar open ging snijden en hij zei dat hij haar zou steken. Dat was op 12 augustus 2011. De zitting is ruim 1,5 jaar later.

Abdi komt zonder advocaat. Ingedoken zit hij voor de zittingzaal te wachten, met een schuchtere blik, gericht op zijn mobiele telefoon. Zo zal hij de tijdens de zitting spreken, ingetogen en zacht.

Als hij en ik naar binnen gaan kijkt hij naar mij en blijft staren, zegt hallo, ik zegt hallo terug.  Als de rechter hem naar zijn personalia vraagt is zijn blik op mij gericht, ik zit schuin achter hem.  Hij wil mij wat vragen maar de rechter zegt dat dit straks aan de beurt komt.  Abdi zegt dat hij een medisch dossier heeft.  De rechter zegt dat de zitting openbaar is.  Hij blijft naar mij kijken.

De officier van justitie vertelt waarvan hij wordt verdacht.  Hij vertelt dat Abdi geen contact heeft met de reclassering. Abdi zegt dat het klopt, en dat door de reclassering zijn administratie nu niet meer op orde is.

De rechter vraagt waar zijn advocaat is.  Abdi zegt: ‘Misschien vindt u mijn haar wat gek zitten, dat zit normaal niet zo, dat is gedaan door een vriend, hij is kleinkunstenaar’.

Abdi heeft ook niet meegedaan aan het psychologisch onderzoek. Hij vertelt dat hij zijn post niet open maakt. Soms wel. Als het aangetekend is.  De rechter wil de zitting aanhouden, Abdi moet een advocaat regelen.  De officier van justitie is het ermee eens.  En dat hij zijn post open moet maken.  Abdi mag de zaal verlaten, op het moment dat hij opstaat feliciteert hij de rechter met haar nieuwe baas, meneer Demmink.

In de hal spreekt hij mij aan, hij zegt: ‘Hoe vond je die? Dat ik haal feliciteerde met haar nieuwe baas, Demmink?’

Hij loopt weg en roept hard door de hal: ‘Monieeeeek’.  Van zijn ingetogen houding in de rechtszaal was niets meer van over.

De zitting gaat op een nog nader te noemen tijdstip verder.

Advertenties