Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

agressieYunez  (36) wordt verdacht van mishandeling van zijn 7-jarige dochter Mune op 9 januari dit jaar.   Hij schopte haar van de bank en hij trok aan haar enkels en benen.  Hij heeft haar hardhandig vastgepakt en geslagen waardoor zij pijn en letsel heeft.

Yunez vertelt aan de rechter dat hij tegen zijn dochter zei dat ze naar bed moest. De volgende dag moest ze naar school.  Haar moeder zei dat ze eerst huiswerk moest maken. Daarna wilde ze nog even spelletjes doen op de computer. Dat wilde hij niet. Ze begon te gillen. Yunez zegt dat zijn dochter nog nooit in opstand tegen hem was gekomen.  Dus ze moest naar bed.  En toen was daar ineens politie.  Mune schrok en ging onder haar bed liggen.  Yunez zegt dat hij niet begrijpt waarom hij bij de rechter zit, hij heeft niets gedaan.

De rechter zegt dat de buurvrouw heeft gebeld, ze hoorde gillen en bonkende geluiden. Dat hoorde ze wel vaker uit hun huis komen.

Yunez zegt dat hij op de bank lag, Mune zat aan zijn voeteneind toen ze zei dat ze nog even op de computer wilde. Hij schopte haar van de bank en zei dat ze dom is.  Toen moest ze voor straf op de wc  zitten, opgesloten. Haar  moeder kreeg de opdracht van vader om dat te doen.  Mune wilde niet en begon te schreeuwen.  Yunez zegt dat het niet waar is.

Toen de politie arriveerde vonden ze Mune onder haar bed.  Ze zagen ook een wondje op haar schouder. Ze was tegen de tafel gekomen toen haar vader haar van de bank schopte.  ‘Papa slaat mij vaak hier’  zei ze.  Ze laat ook andere plekjes zien.  Yunez zegt dat het niet waar is.

In 2006 heeft hij zijn vrouw mishandeld. Daarom is hij al 2x ergens anders gaan wonen.  Zijn vrouw zegt dat hij scheldt en met spullen gooit.  En dat hij zijn dochter vaak duwt. En dat ze dan valt.

Mune is door de politie verhoord.  Ze zegt dat haar vader haar vaak schopt. ‘Omdat ik vervelend doe’, zegt ze.  Als ze ‘nee nee nee’ roept, schopt hij haar tegen haar benen. Ook als ze ‘ja ja ja’, roept.  Mune heeft  blauwe plekken op haar benen.  Ze zegt dat het niet hard was. En dat het haar niet uitmaakt.  Ze heeft beschermpjes.  Zoals ze tegen de politie zegt.  Ze doet papiertjes tegen haar benen, dan voelt ze niks.  Moeder zegt dat hij moet stoppen met schoppen.

Yunez weet niet wat hij moet zeggen.  Hij zegt dat hij haar niet heeft aangeraakt.

Yunez gaf zijn dochter taekwondoles, hij wilde haar leren verdedigen. Hoe je moet schoppen en slaan.  ‘Zij schopt mij’,  zegt hij. En dan doet hij het voor.  Hij heeft haar al 2 jaar geen les meer gegeven.  Hij zegt dat ze evenwichtstoornis heeft.  En dat ze vaak valt. Misschien heeft ze daar de blauwe plekken van gekregen.

Yunez  zit nog in zijn proeftijd. In november was hij ook al veroordeeld.  En afgelopen zondag was hij net klaar met zijn werkstraf.  Hij was veroordeeld voor een mishandeling.  Hij woont niet meer bij zijn vrouw en dochter, hij heeft een contactverbod. Nu woont hij in zijn auto en soms bij zijn vader.  Hij heeft geen werk en hij weet niet hoe hij een uitkering aan moet vragen. Hij woont al lang in Nederland maar spreekt niet goed  Nederlands, daarom is er een tolk bij.

De reclassering noemt hem een trotse man  die niet gauw om hulp zou vragen.  De reclassering vindt dat hij aan zijn agressie moet werken.  Yunez zegt: ‘Als ik schuldig ben, hang mij maar op’.

De officier van justitie vind de mishandeling bewezen. De politie zag blauwe plekken en ook gele plekken, oudere blauwe plekken.  De officier vind dat je een kind  geen pijn mag doen.  Dat het niet goed voor de ontwikkeling is. Mune is bang voor haar vader. Hij eist 60 uur werkstraf en een behandeling in de Waag.  Yunez heeft nog 4 weken gevangenisstraf open staan, die wil de officier omzetten in 56 uur werkstraf. Met 3 jaar voorwaardelijk.

De advocaat wil vrijspraak. Mune was onder het bed gekropen omdat ze bang was voor de politie.  Niet voor haar vader.  Haar letsel is klein en er is geen medische verklaring.  En de bezorgde buurvrouw hoorde alleen herrie.  Dat is geen bewijs. Vader woont op straat en heeft schulden, dat vindt de advocaat al erg genoeg.

De rechter vindt de mishandeling bewezen.  Yunez krijgt 60 uur werkstraf min de 2 uur die hij in voorarrest zat. Plus 56 uur werkstraf omdat hij nog in zijn proefperiode zit. Met een proeftijd van 3 jaar.   Hij moet contact houden met de reclassering voor agressiebehandeling.

Advertenties