Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

snowworld1Narain  (21) wordt verdacht van misdrijf in verenging.  Hij heeft Michel in het gezicht geschopt terwijl hij op de grond lag, gestompt, geslagen en  tegen het hoofd geschopt. Vorig jaar op 26 augustus in Zoetermeer.

Narain vertelt aan de rechter dat hij zijn zusje (13) van een feestje ophaalde. Op een smal pad tussen de auto en Snowworld  werd zijn zusje geduwd en lastig gevallen.  Even later werden ze opgewacht door vier jongens. Ze duwden zijn zusje, ze riep: ‘Raak me niet aan!’.  Hij zei nog tegen zijn zusje dat ze zich er niet meemost bemoeien. Narain verkocht de jongen een klap, misschien wel twee.  Toen vielen ze op de grond. En toen was er politie.

De politie zag een vechtpartij, een jongen met gebalde vuisten en een jongen bewusteloos op de grond. Narain zegt dat hij niet geschopt heeft. Getuigen beweren van wel. Dat er twee mensen tegen Michel hebben geschopt toen hij op de grond lag. De politie zag Narain’s zusje schoppen.  Narain zegt dat hij daar niets van weet.   Zijn zusje zegt dat ze bang was en niks heeft gedaan. Maar bij de jeugdrechter is zij wel veroordeeld voor 28 uur werkstraf.  Narain vertelde eerst aan de politie dat hij niet heeft geslagen, later veranderde hij zijn verklaring, dat hij 1 of 2x heeft geslagen.

Narain werkt in de horeca en heeft bijna een leeg strafblad. In 2009 heeft hij een werkstraf gehad. Hij heeft geen contact gehad met Michel. Zijn ouders waren best geschrokken maar wel trots dat hij voor zijn zusje opkwam.

De officier van justitie vind het schoppen tegen het hoofd niet bewezen en vraagt vrijspraak.  Ze vind hem wel schuldig aan openlijke geweldpleging. Ze eist 50 uur werkstraf.

De advocaat zegt dat de politie anders verklaarde en dat het noodweer is.  Ze werden opgewacht door vier man.  Hij eist vrijspraak voor openlijke geweldpleging.  Hij ziet ook geen recidivegevaar.

De officier van justitie en de rechter vinden het geen noodweer.

De rechter vindt de poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel niet bewezen en hiervan wordt Narain vrijgesproken. Openlijk geweldpleging  vindt ze wel bewezen.  De agenten en de getuigen hebben het gezien en dat is genoeg overtuigend bewijs.

Narain krijgt 30 uur werkstraf. Als hij die niet uitvoert moet hij 15 dagen naar de gevangenis.

Advertenties