Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

rechtbank90

Ganesha wilde niet meer samenwonen met Jeevan en ’s ochtends gooide ze hem het huis uit.  Hij is boos en zegt nare woorden als: ‘Je moet uitkijken want anders kom ik terug met 5 auto’s en 20 gasten om jou vervolgens dood te maken’. ‘Je weet wat er gebeurt als de deur niet open gaat’.

Diezelfde middag komt hij terug met 4 vrienden om zijn spullen op te halen. Dat was op 23 juli 2010. De rechtszaak is pas vandaag, bijna 3 jaar later.

Met z’n vieren, één blijft in de auto zitten, gaan ze naar Ganesha’s flat om de spullen van Jeevan en Jeremy op te halen. Jeremy heeft ook nog spullen liggen, hij wil ze ook terug.

Ganesha zag ze op de galerij de lift uit komen, ze loopt vlug naar haar woning, ze wilde de deur dicht doen maar de 4 jongens  zijn al bij de deur en duwen die verder open en lopen naar binnen.  Jeremy wilde zijn luchtbed terug, daar die stuk was wilde hij in ruil de tv. Ganesha is het daar niet mee eens.  Er ontstaat een heen en weer geduw en getrek, Ganesha wordt aan haar haren meegesleept door Jeevan, er valt een spiegel op de grond en Ganesha pakt een stuk om de jongens van haar af te duwen. Jeremy zegt tegen de rechter dat hij een stuk glas op zijn rug voelde. Ganesha gooide nog een mok naar de schouder van Jeevan.  Jeevan duwde haar van zich af, ze viel met haar hoofd tegen het kastje.  Jeremy gooide haar op bed en ze begon naar hem te trappen. Ze nemen de TV mee en Ganesha mist ook nog haar Black Berry telefoon en haar ID kaart.  Haar tas lag op tafel, toen de jongens haar flat verlieten lag naar portemonnee op haar tas.

Nu moeten Jeevan en Jeremy bij de politierechter verschijnen voor diefstal met geweldpleging en bedreiging.

Jeremy (24)  geeft toe dat het verkeerd is gegaan.  En dat ze het anders aan hadden moeten pakken.  En dat de mishandeling niet klopt.  Hij heeft haar wel vast gepakt maar niet geduwd en getrokken.  Ganesha wist dat ze zouden komen om de spullen op te halen, ze hadden haar een sms gestuurd.  De TV heeft hij meegenomen als onderpand voor het kapotte luchtbed. Die zou hij later terug brengen als zij hem het geld heeft gegeven.

Jeevan (24)  zegt ook dat het fout is gegaan.  En dat hij haar niet heeft geslagen en bedreigd.  En dat van het kastje is ook niet waar. Zij pakte hem bij zijn keel en hij duwde haar van zich af.  Ze was hysterisch.

Ganesha verklaarde aan de politie dat Jeevan en Jeremy haar overal hadden geslagen. Nu wil ze een schadevergoeding, voor haar gestolen ID kaart en het bed die stuk is gegaan.

De rechter vraagt aan de jongens of ze nog contact hebben met Ganesha. Jeremy zegt dat hij een vriendenverzoek heeft gekregen op facebook.  Maar ze hebben niets uitgesproken. Jeevan kwam haar in de stad tegen, hij wilde zijn excuses aanbieden maar ze wilde niet luisteren.

Jeevan heeft nu een andere vriendin, zij is meegekomen naar de rechtbank. Jeremy heeft sinds 1,5 jaar een dochtertje. De rechter kijkt naar hun strafblad. Jeremy is eerder veroordeeld geweest voor geweld en Jeevan wel 3x voor het rijden onder invloed.  Allebei zijn ze nu werkloos.

Beide hebben sinds die dag een contactverbod gekregen. Ze hebben ook 14 dagen op het bureau gezeten.

Jeremy is zelf naar de psycholoog geweest voor praatsessies.  Jeevan toonde geen interesse bij de reclassering. De reclassering adviseert een werkstraf voor beide.

De officier van justitie vindt de diefstal en haren trekken een feit.  De bedreiging vindt ze niet bewezen. Maar wel dat ze als dolle stieren hebben huisgehouden.  Ze vindt het recidivegevaar klein en eist een werkstraf voor beide. De officier van justitie vindt ook dat ze  40 euro moeten betalen voor de gestolen ID kaart.

De advocaat zegt dat ze hun eigen spullen kwamen halen.  Ze waren niet van plan andere spullen mee te nemen.  En dat Ganesha toestemming heeft gegeven dat ze de TV mee mochten nemen.  Jeremy zou het immers terug geven als zij hem het geld voor het luchtbed zou geven.  De advocaatwil vrijspraak voor Jeremy. In de afgelopen 3 jaar heeft hij bewezen dat hij zich goed kan gedragen. De advocaat van Jeevan wil vrijspraak voor het geweld. Ganesha heeft haar nagels in zijn gezicht gezet en hij verdedigde zich door haar van zich af te duwen.  Hij vindt dat als ze toch straf moeten krijgen, dit gelijk is als aan het voorarrest.

De rechter vindt het bedreigend en naar.  Ze vindt de diefstal een feit en bewezen van de telefoon en de TV.  Van de ID kaart is geen bewijs. Ook niet van de bedreiging.  Wel het duwen.

Beide krijgen dezelfde straf: 28 uur werkstraf of 14 dagen hechtenis.  Hetzelfde als het voorarrest. De 40 euro voor de ID kaart hoeven ze niet te betalen.

Jeevan en Jeremy  zeggen beide dat ze spijt hebben.

Advertenties