Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

rechtbank90

Paul wordt verdacht van stalken, of te wel:  inbreuk maken op de persoonlijke levenssfeer. Dit deed hij tussen 20 januari 2013 en 6 februari 2013 bij zijn ex-vriendin Tine.  Hij stuurde haar bedreigende smsjes,  hij viel haar telefonisch lastig, stond bij haar aan de deur, sloopte de tuindeur en zei: ‘Ik maak je af’ en ‘Ik draai ze nek om’.

Paul (54) wordt naar de rechtbank gebracht door de politie, hij zit al 2,5 maand in de PI in Zoetermeer.  Hij vertelt dat een huisvriend van Tine drugs gebruikt waar de kinderen van Tine bij zijn. Dat vind Paul helemaal niet goed. ‘Of ze dat wel normaal vindt’.  Zei hij tegen haar.

De relatie tussen Tine en Paul is over. Paul wil zijn spullen halen.  Als hij haar belde en smsde om een afspraak te maken om zijn spullen te halen zei ze dat ze dan zijn spullen moest zoeken en dat het maar een andere keer moest. Dan belde en smsde Paul weer en zei ze hetzelfde. Paul bleef bellen en smssen en Tine voelde zich belaagd.

De rechter heeft de uitdraai van het telefoonverkeer en de smsjes.  Daaruit blijkt dat vooral Paul steeds contact zoekt.  Dat Paul nog van Tine houdt en met haar verder wil. Tine smsde terug dat ze met rust gelaten wil worden en de politie zou bellen. En dat hij ‘ik maak je af’ helemaal niet heeft gezegd. Wel: ‘ik draai ze nek om’.  Omdat de huisvriend drugs gebruikt waar haar kinderen bij zijn. De rechter zegt dat Paul doet alsof de relatie nog bestaat.

Paul was al eerder door de politie meegenomen en vrijgelaten. Hij zei dat hij niet meer naar Tine zou gaan maar de volgende dag stond hij toch weer op het schoolplein van de kinderen van Tine.  En met Pasen stuurde hij de kinderen een paaskaart. En brieven aan Tine dat hij van haar houdt.  In de rechtszaal zegt Paul dat hij er nu echt een streep onder zet en klaar mee is.  Dat hij wil verhuizen om haar te ontwijken.  Dat hij in de gevangenis tijd had om na te  denken.  Hij wist niet dat stalken strafbaar is.

De smsjes geeft hij toe nu de rechter hem de uitdraai voorlas. Maar hij heeft de deur van de tuin niet gesloopt.  Tine zag hem 5x tegen de deur schoppen.  Hij was de deur aan het opknappen en de deur was niet stabiel.

De rechter kijkt naar Paul’s verleden, hij is eerder veroordeeld voor  stalken van een andere ex-vriendin, huiselijk geweld, mishandeling,  vernieling, bedreiging, brandstichting en in het bezit hebben van drugs.

Paul heeft gesprekken gehad met de reclassering, hij is eerder getrouwd geweest, hij mag zijn kinderen niet meer zien,  hij is verslaafd geweest aan drugs en alcohol.  Nu heeft hij een leveraandoening en wacht op een levertransplantatie.  Hij drinkt nu al 4 jaar niet meer.  Hij heeft een moeilijk leven gehad.  In het reclasseringsrapport wordt vermeldt dat  Paul zijn boosheid niet kan reguleren.  Paul wil graag hulp. Er is grote kans op herhaling.

De officier van justitie vindt de feiten bewezen.  Hij vindt dat Paul Tine heeft belaagd.  Ze voelde zich bedreigd.  Ook dat Paul de deur heeft vernield. Op de foto is duidelijk te zien dat de deur stuk is. Hij eist 9 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Plus een behandeling in de Waag. En een contactverbod met Tine.  Met een proeftijd van 2 jaar.

De advocaat vraagt zich af of de dossiers van de proces verbalen wel kloppen.  Niet overal staat een handtekening op.  Hij vindt de gevangenisstraf te hoog en pleit voor een gevangenisstraf voor de tijd van het voorarrest, nl 2,5 maand, dat Paul nu al vast zit.

Paul, die het laatste woord heeft, zegt dat hij zijn spullen terug wil.

De rechter vindt alle feiten bewezen: stalken, bedreigen en het slopen van de deur.  Paul krijgt 6 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk,  plus toezicht van de reclassering en een contactverbod met Tine.  Met een proeftijd van 2 jaar.

Advertenties