Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Facebooklogo9

Arun (25)  wordt verdacht van het bedreigen van zijn ex collega op wie hij verliefd was.  Hij heeft haar rond 28 oktober 2012 tot en met november 2012 via mail en facebook bedreigd met de woorden: ‘Ik ga deze wereld voor jou vernietigen’,  ‘Ik wil je echt hard gaan neuken, jij bent de schuldige van deze wereld’,  ‘ik moet je kapot neuken een hele maand lang, ik ga jou kapot maken’,  ‘ik moet je neuken wat er ook gebeurt’,  ‘kankerwijf, ik ontmoet je binnenkort, jij gaat  voor de samenleving naar hel als je niet komt opdagen’,  Jij wordt emotioneel kapot gemaakt als gaat tot je dood tegen werken als je bij mij niet op komt dagen’.

Arun kwam zonder werk te zitten, zijn laatste werkdag was op 10 september 2012 en gaf het meisje overal de schuld van.  Hij nam het haar kwalijk. Zij moest haar excuses aanbieden, hij telde de dagen af: ‘Je hebt nog 24 dagen’, nog 23, nog 22….

Het meisje schrok en heeft in november 2012 aangifte gedaan.

Arun zegt tegen de rechter dat hij niet zichzelf was en spijt heeft.  Het is normaal niet zijn taalgebruik, zegt hij. Hij was in de war. Vlak nadat hij de berichten stuurde op 28 oktober 2012 heeft hij zichzelf gemeld bij crisisopvang van Parnassia. Daarna is er vanuit Parnassia nog een huisbezoek geweest om te vragen hoe het met hem ging.

In november werd Arun gearresteerd en heeft op het politiebureau vastgezeten. Toen hij vrij kwam is hij naar Engeland gegaan.  Daar ging het niet goed, zijn spullen, waaronder zijn telefoon en ID kaart werden gestolen en Arun belandde in een ziekenhuis. Daar is hij onderzocht en volgens het rapport is er schizofrenie en paranoïde vastgesteld.

De officier van justitie vindt de feiten bewezen.  Hij vindt Arun  ontoerekeningsvatbaar , hij was heel erg in de war. En hij wil Arun ontslaan voor rechtsvervolging.

Zijn advocaat zegt dat het inderdaad duidelijk is dat hij de berichten heeft gestuurd.  Ze zegt dat hij ‘zo gek was als een deur’ was.  En dat ze blij zal zijn met ontslag voor rechtsvervolging.

De rechter is het daar ook mee eens.  Ze vindt de feiten bewezen, het meisje was geschrokken, Arun is psychisch ziek, hij kon er niets aan doen dat hij de berichten stuurde.  Arun is niet strafbaar.

Advertenties