Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

gsmjammer1

Bij de politie waren er vier meldingen binnengekomen dat er bij Piet thuis wordt gedeald.  De politie deed een inval, er wordt 53 gram cocaïne gevonden, weegschalen, versnijdingsmateriaal  en een GSM-jammer.  Piet werd gearresteerd en mocht een tijdje op het politiebureau overnachten. De spullen  worden in beslag genomen.

Piet (42) is chronisch ziek, hij heeft last van zijn rug, aangeboren.  Piet zit thuis, kijkt tv of hij internet, veel meer kan hij niet, vanwege de pijn.

Van de dokter krijgt hij morfine.  Na een tijdje werkt dat niet zo goed meer en Piet besluit cocaïne te gebruiken.  Piet kan zich wel laten opereren maar de kans dat hij verlamd raakt is groot. Dat risico wil hij niet nemen.

Bij de huiszoeking is een GSM-jammer gevonden.  Een GSM-jammer verstoort de telecommunicatie en is daarom verboden. Piet zegt dat iemand hem deze ter reparatie heeft aangeboden. Hij lag in de schuur en hij was niet van plan er zelf iets mee te doen. Bij onderzoek is gebleken dat deze inderdaad niet functioneerde.

De officier van justitie vindt bewezen dat Piet cocaïne in zijn bezit had en dat is strafbaar.  53 gram is erg veel. Ze gelooft niet dat hij dealt.  Maar wel dat hij naar de dokter moet voor medicijnen.  Piet zegt dat hij al naar zoveel artsen is geweest en niets helpt. Ze eist een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden met een proeftijd van 2 jaar.

Piet zegt dat hij niet dealt. De politie vindt 53 gram genoeg om Piet te zien als dealer.  De advocaat zegt dat er geen bewijs is  voor het dealen. En dat de spullen die verbeurd zijn verklaard terug moeten naar Piet.  De advocaat wil ontslag van rechtsvervolging.

Piet zegt dat hij is geschrokken van de situatie en dat hij nu minder cocaïne ophaalt. Hij had er niet bij stilgestaan.

De rechter vindt het in het bezit hebben van de cocaïne bewezen. Er is geen bewijs voor de GSM-jammer. Piet krijgt 180 uur werkstraf waarvan 60 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.  Zijn spullen krijgt hij terug.

Advertenties