Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

kluis

Aamir (22) en Fatih (23) worden verdacht van het stelen van een kluis uit een grillroom en voor heling.

Aamir en  Fatih zaten in de kelderbox van Chadi een blowtje te roken.  De politie kreeg een melding van geluidsoverlast en zijn gaan kijken.    Door de wietlucht en getimmer, wat de overlast veroorzaakte, dacht de politie in eerste instantie aan een hennepkwekerij.  Dat was het niet. Maar in de kelderbox vonden ze een kluis met braakschade, sieraden  en gereedschap, waaronder een breekijzer en schroevendraaiers.  De politie arresteert Aamir en Fatih. Chadi heeft een alibi. Hij zegt dat hij lag te slapen.

De politie heeft foto’s gemaakt van de kelderbox en de kluis meegenomen naar het bureau en open gemaakt, daarin troffen ze papieren van de eigenaar, van de grillroom.  Waar net ervoor was ingebroken. Inbraak zonder schade, alsof de inbreker er bekend is.  Er was een plasticzak over de camera gedaan. De eigenaar mist 250 euro uit de kassa. Zijn zoon neemt de dagopbrengst elke dag mee naar huis.

Aamir en Fatih geven toe dat ze in de kelderbox aan blowen waren, beide zeggen dat ze Chadi niet kennen en niet weten van wie de kelderbox is.  En dat ze niks weten van een kluis. Die stond nl achter de deur en er is geen licht.

Aamir kent de eigenaar van de grillroom, hij heeft er als koerier gewerkt. Chadi kent de zoon van de eigenaar, ze hebben samen op school gezeten.  De rechter ziet een verband tussen de inbraak in de grillroom en de kluis en de jongens.  Aamir zat dat het toeval is.

Er zijn blikjes frisdrank onderzocht op vingerafdrukken maar er is geen verband tussen de kluis en de diefstal. De politie heeft niet genoeg onderzoek gedaan.

De rechter kijkt naar het verleden van de jongens, Fatih  heeft een strafblad, inbraak in een kantoor en verkeersboetes.  Fatih zegt dat ze  geen oude koeien uit de sloot moeten halen en ‘zegt niks dat ik dingen aangesmeerd krijg’.   Hij heeft geen werk, heeft zijn opleiding  SCW niet afgemaakt. Nu zoekt hij een bijbaan, om met dat geld op vakantie te gaan. Hij blowt nog wel.  Aamir heeft diverse verkeersboetes op zijn naam staan,  heeft zijn opleiding op het ROC niet afgemaakt en zit nu in de bijstand.  Bij zijn vorige sollicitatie moest hij een VOG (verklaring omtrent gedrag) aanvragen, hij kreeg de baan niet vanwege de zitting van vandaag.  Zelfs de rechter schrok ervan omdat er nog geen uitspraak is gedaan.

De eigenaar van de grillroom wil een schadevergoeding, hij wil zijn 250 euro uit de kassa terug,  200 euro omdat de kluis beschadigd is en 62 euro schade aan een scooter.

De officier van justitie vindt de inbraak niet bewezen, wel de heling.  Zij eist een gevangenisstraf van 2 maanden voor Fatih en een werkstraf van 70 uur voor Aamir.  De vordering van de grillroomeigenaar vindt ze niet ontvankelijk.

De advocaat van Fatih is niet blij met de straf, hij zegt dat een werkstraf beter is.  En de vordering van de grillroomeigenaar vindt hij niet goed onderbouwd.  De advocaat van Aamir ziet geen bewijs in de diefstal, Aamir wist niets van een kluis.  Hij wil vrijspraak.  De braakschade aan de kluis heeft de politie gedaan, de kluis was dicht toen die meeging naar het politiebureau.  Hij vindt het onduidelijk wie de diefstal heeft gepleegd.

De rechter zegt dat dit een zaak is die vraagt om uitleg. En dat er een connectie is tussen de kluis en de jongens.  De politie heeft onvoldoende onderzoek gedaan.  Bij gebrek aan bewijs zijn Aamir en Fatih vrijgesproken.  De vordering van de grillroomeigenaar is niet ontvankelijk verklaard.

Advertenties