Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

rechtbank90

Wouter (agent, 56) wordt verdacht van diefstal, bedreiging, mishandeling van zijn stiefdochter en het overtreden van een huisverbod.

Vorig jaar op 25 februari 2012 escaleerde het. Wouter wilde de badkamer in maar zijn stiefdochter  Peggy (20) was aan het douchen. Ze wilde niet dat hij binnen kwam en duwde de deur dicht en zei dat ze privacy wilde. Wouter op zijn beurt zegt dat het zijn huis is.

Het loopt uit de hand, er wordt over en weer geroepen en er vliegen spullen door het huis. Peggy zegt tegen Wouter dat hij tussen haar en haar moeder Samantha (43) wil komen.  Wouter noemt haar een dramaqueen.  En Peggy belt de politie.

Wouter wordt meegenomen naar het bureau voor verhoor.  Wouter heeft gezegd dat als Peggy een familiedrama wil, ze er één kan krijgen. En: ‘Als je mijn leven verziekt, verziek ik die van jou’.   Hij zei woorden als: ‘Dit is nog niet klaar, zij komt nog wel, dit krijgt nog een staartje’.  ‘Ze oogsten wat ze zaaien straks’.

Wouter ontkent.

De rechter leest het op en zegt dat Wouter dit wel in zijn verklaring heeft gezegd en heeft ondertekend. Wouter zegt dat de politie het heeft verdraaid. Dat de politie zo is. De rechter zegt dat Wouter beter moet weten, hij is zelf  agent.  Wouter is boos. Hij zegt dat hij de verklaring niet goed heeft gelezen.

Wouter zegt dat hij Peggy niet heeft mishandeld. Haar hand kwam tussen de deur, zij wilde de deur dicht doen, Wouter zette zijn voet er tegen, haar hand kwam er tussen. Wouter zegt dat hij niet eens duwde. Peggy zegt later in haar verklaring dat haar hand al zeer deed, dat het niet van de deur was.

Samantha miste haar ID en bankpas, ze heeft aangifte tegen Wouter gedaan. Later  komt ze op haar verklaring terug, ze lagen gewoon in de kast.

Wouter zegt in de rechtbank dat hij zijn huwelijk op de klippen zag lopen. Hij noemt Peggy een meisje vol hormonen.  De politie trof een huis vol emotie aan toen ze Wouter kwamen arresteren.

Wouter heeft 2 weken in de cel gezeten, hij werd vaak ondervraagd. Hij werd getreiterd door de politie zegt hij. ‘Ze hebben me lopen gallen’,  zoals hij zelf zegt.  In de cel probeerde hij zelfmoord te plegen en kreeg een hardinfarct.  Wouter moest naar het ziekenhuis en werd daar door de politie bewaakt. Wouter heeft nu nog steeds hartritmestoornissen en heeft volgens zijn zeggen nog maar 5 jaar te leven.

Wouter heeft een huisverbod gekregen. Samantha belde hem in die tijd. Ze zijn gaan uiteten en hij is bij haar blijven slapen.  Hij heeft het wel bij de politie gemeld maar het blijft strafbaar. Hij zegt: ‘Ze hebben mij benaderd’.  De rechter zegt dat hij nee had moeten zeggen.  Wouter zegt dat hij kapot was. Hij leefde in een roes.  Hij vindt het stom dat hij het heeft gedaan.

Wouter is geschorst van zijn werk zolang de zaak loopt, ook omdat hij ziek is. Stiekem geeft hij wel toe dat hij lastig is geweest tegenover de politie. Dat hij niet mee wilde werken.  Omdat hij vindt dat hij  zich gepakt voelt.

Wouter werkt al 30 jaar bij de politie als ploegchef. Peggy was 2 jaar eerder al eens het huis uit geplaatst.

De rechter vindt dat Wouter mee moet werken met de reclassering. Hij en zijn vrouw zijn al in relatietherapie geweest en het gaat goed. Peggy woont inmiddels met haar vriend samen.

De officier van justitie vind dat het uit de hand is gelopen.  Ze vind de mishandeling bewezen, er zat een foto van Peggy’s hand in het dossier.  Dat hij met opzet de deur heeft dicht geduwd met haar hand ertussen.  De bedreiging vindt ze ook bewezen. Familiedrama’s zijn heel erg, daar mag je niet mee dreigen.  De diefstal vindt ze niet bewezen, de passen zijn  terug gevonden.  Het overtreden van het huisverbod vindt ze wel bewezen, Wouter heeft het zelf toegegeven.  Ze vindt Wouter een dominante man. Ze wil hem niet naar de gevangenis sturen, ze eist 28 dagen celstraf, waarvan 14 voorwaardelijk. 14 dagen heeft hij al gezeten. Met een proeftijd van 2 jaar.

De advocaat geeft toe dat het een hectische situatie was.  Maar hij vindt het niet logisch dat Peggy haar hand tussen de deur heeft gedaan en dat Wouter de deur heeft dicht geduwd.  Hij heeft alleen zijn voet ervoor gezet. Het was niet de bedoeling haar letsel te bezorgen.  Hij eist vrijspraak voor de mishandeling.  De woorden ‘familiedrama’ vindt de advocaat wat vergezocht als bedreiging.  De advocaat wil vrijspraak voor alle onderdelen.

De rechter ziet dat er nogal wat aan de hand is geweest.  Voor de diefstal krijgt Wouter vrijspraak.  De rechter gelooft niet dat Wouter Peggy heeft mishandeld, hij wordt hiervan vrijgesproken. De bedreiging vindt ze bewezen,  Wouter heeft het zelf toegegeven.  Het woord ‘familiedrama’ is best bedreigend van aard. Het overtreden van het  huisverbod is ook bewezen.  Ze vind dat er wel een stok achter de deur moet, Wouter krijgt 21 dagen celstraf, 7 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. De andere 14 dagen heeft hij al gezeten.

Advertenties