Tags

, , , , , , , , , , , ,

justitie50

 

Timmy (31) wordt verdacht van diefstal van condooms, vitaminesupplementen en  batterijen in de Etos, AH en Trekpleister.  En voor het stuk trappen van een deur bij de politie en beledigen van de agenten, hij zei: ’Schijt Chinees’, lange kankerhoer’,  ‘mongool’,  ‘kankerlijer’ en ‘kankergek’.

Timmy is niet komen opdagen bij de zitting, de advocaat vertelt aan de rechter dat ‘hoe vroeger het tijdstip, hoe groter de kans dat Timmy niet komt’.

De advocaat zegt dat Timmy psychisch niet helemaal in orde is, hij heeft moeite met autoriteiten, vooral de politie, hij is agressief, wat leidt tot conflicten.  Het is een moeilijke jongen.

De officier vindt de feiten bewezen, het was op de camerabeelden te zien en op het bureau kwamen de condooms uit  de mouw van zijn jas en hij vertelde dat hij de batterijen wilde verkopen. Ook het vernielen van de deur vindt hij bewezen, er ligt zelfs een rekening.  Het beledigen vindt de officier ook bewezen en  hij eist 2 weken gevangenisstraf.

De advocaat zegt dat de camerabeelden niet duidelijk zijn en dat de Etos geen spullen miste. Timmy was met een vriend en het was niet duidelijk wie er gestolen heeft.  Een vriendin van Timmy vertelde dat zij de batterijen heeft gestolen, later zei ze van niet.

Van de condooms in de AH was het ook niet duidelijk.  Op het bureau vond de agent ze in de mouw van zijn jas en de agent zei tegen de aangever van de AH dat hij dan maar aangifte moest doen.  De advocaat zegt dat de politie fouten heeft gemaakt.

De advocaat zegt dat de deur op het bureau misschien wel al stuk was, hij vind dat er geen bewijs is dat  Timmy het heeft gedaan.

De politierechter doet meteen uitspraak, er zijn condooms aangetroffen in zijn mouw, van de andere gestolen spullen is geen bewijs.  Het slopen van de deur en beledigen is wel bewezen, Timmy krijgt 1 week celstraf met een proeftijd van 2 jaar.

Advertenties