Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

reg150

Ricky (19) wordt verdacht van openlijke geweldpleging , geweld tegen politieambtenaren en  het gooien van een steen of een vol blikje.

Het was zondagavond 17 juni 2012, de ME voerde charges uit in het Laakkwartier  bij het Jonckbloetplein en omliggende straten ivm voetbalgeweld.  Het was druk en een chaos op straat. Het Jonckbloetplein was afgesloten voor verkeer en openbaar vervoer.

Ricky ontkent dat hij heeft gegooid. Hij was met 4 vrienden op straat. Ze zijn er met de auto vandoor gegaan, de politie heeft het kenteken nagetrokken. De jongens zijn aangehouden, in eerste instantie voor ID controle, niemand had iets bij zich, 1 jongen is de ID passen gaan halen. De politie verdenkt Ricky voor het gooien naar de ME en hij mag een nachtje in de cel blijven.

Ricky zegt tegen de rechter dat hij niemand iets heeft zien gooien. Maar wel dat het een chaos was en dat de ME met de paarden over de stoep en door de straten liepen. Daarna werd er geschreeuwd op straat.

De officier van justitie vindt dat de politie gelijk heeft. Die heeft gezien dat Ricky iets gooide. De politie is daar nl op getraind. Ze zeggen niet zomaar wat.  De politie kon alleen niet zien wat het was.  En dat daarna een auto weg reed en Ricky er als laatste in stapte.  De officier gelooft de agent en vindt Ricky schuldig aan openlijke geweldpleging.  Ze eist dat Ricky een boete moet  betalen van 330 euro en als hij dat niet doet moet hij 6 dagen naar de gevangenis.

De advocaat is het er niet mee eens. Er was een grote groep en je kon niet zien wie iets gooide. Het was een chaos. En een agent kan zich vergissen.  De advocaat vindt dat er teveel twijfel is en vraagt vrijspraak voor Ricky.

De rechter zegt dat er een warrige situatie was. Maar ze gelooft de politie.  Dat Ricky dus wel iets gooide. De rechter vindt Ricky schuldig aan openlijke geweldpleging, hij krijgt een boete van 300 euro, als hij die niet betaalt moet hij 6 dagen naar de gevangenis.

Advertenties