Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

rechtbank90

 

Youssef (19),de minderjarige Abdou (16) en twee andere vrienden hebben 2 kleedkamers van een sportcomplex leeggeroofd. Volgens Youssef was hij samen met Abdou en kwamen ze de 2 andere vrienden tegen.  Abdou wilde naar het sportcomplex en Youssef is de enige met een auto en een rijbewijs. Youssef zegt dat hij geen idee had wat ze wilden. In de auto zegt Abdou dat ze ‘geld wilden maken’.  “En dat er op het sportcomplex gegymd wordt en ze de kleedkamers leeg kunnen halen’.  Alle vier roven ze een dames en herenkleedkamer leeg. De buit: ca 4 Black Berries telefoons, 1 of 2 ringen, 4 sleutelbossen, 4 ING pinpassen, rijbewijs, kentekenbewijs, verzekeringsbewijs, clubkaart van de sportschool, CJP pas, 3 ID passen, 2 zorgpassen, kleingeld, Nokia telefoon, riem, abonnement van Bljdorp, ADO clubkaart en een Apple iPod, behorende aan 9 mensen.

Op het politiebureau vertelde Youssef dat hij er niets mee te maken heeft, hij wist niet wat ze gingen doen. Dat zijn vrienden één voor één over het hek klommen en naar binnen gingen. Dat hij niet mee ging.  Hij zegt tegen de rechter dat hij pas op dat moment zich realiseerde wat ze gingen doen.

De getuigen hebben 4 jongens in de kleedkamers gezien, één meisje kon Youssef heel goed beschrijven.  Youssef wordt opgepakt en mag een paar dagen op het bureau blijven. Op het bureau ontkent hij.  Abdou heeft bekend. Youssef bekende ook en de volgende dag zijn ze de buit gaan terug brengen.

De rechter maakt duidelijk dat ze hondsbrutaal zijn, dat dit wel heel erg laag is.  Youssef zegt dat hij zich heeft laten meeslepen.  De rechter is boos, noemt ze ‘de vier rovers’, 4 Marokkaanse jongens.  Hij zegt:  ‘Ze zullen daar wel denken,weer die Marokkanen’.

De officier van justitie noemt het een laag asociaal feit.  En eist een werkstraf van 40 uur voor Youssef.  De gedupeerden willen een schadevergoeding, ze komt op een bedrag van € 195,52. De helft van de schadevergoeding. Abdou, die eerder bij de rechter is geweest mag de andere helft betalen.

Youssef, zonder advocaat en een blanco strafblad, zegt dat hij iets doms heeft gedaan.

De rechter doet uitspraak. Diefstal zonder inbraak. Er zaten minderjarigen bij, de rechter vindt het onacceptabel gedrag. Rattig gedrag zegt hij er nog bij.  En zegt dat hij Youssef liever 3 maanden onvoorwaardelijk op wil sluiten.  Hij geeft Youssef 50 uur wekstraf, elke 2 uur dat hij niet op komt dagen moet hij  1 dag de cel in.  En hij moet de schadevergoeding betalen.

Advertenties