Tags

, , , , , ,

justitie50

 

Dave is in de war. Hij komt wel onder politiebegeleiding naar de zitting maar wil ‘m niet bijwonen.  Hij gaat weer terug naar de gevangenis.

De zitting wordt geschorst voor ongeveer een week, hopende dat Dave (24) dan minder in de war is.

Dave wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin Nikki, hij schopte in haar buik terwijl ze 20 weken zwanger is van hem.  Hij heeft aan haar haren getrokken, haar geslagen waardoor ze letsel heeft gekregen en hij zei: ‘Ik ga jou en het kind vermoorden’.  Dit gebeurde op 30 maart 2013. Daarbij komt nog een zaak: Dave wordt ook verdacht van diefstal van een i-Phone op 30 september 2013.

De zaak was al eerder voorgekomen,  Dave (geboren in Kinshasa in Zaïre) kwam toen wel naar de zitting.  De officier van justitie las toen een brief voor van Nikki, ze wil dat hij psychische hulp krijgt omdat hij de vader van hun kindje is. Hij heeft toen gezegd dat hij normaal functioneert in de maatschappij.  Maar hij heeft geen idee of het goed gaat tussen hem en Nikki.

De officier van justitie stelt een NIFP behandeling (Nederlands Instituut Forensische Psychiatrie) voor. Dave wil niet meewerken.  Hij is wel in behandeling bij De Waag.  Hij wil wel meewerken aan onderzoek van de reclassering.

Dave is in de war en heeft een ernstige psychose, eerder was hij al opgenomen in België en ook in Nederland, hij wil geen medicatie.  Hij moet in de gevangenis blijven en meewerken aan het NIFP zodat er een rapport opgemaakt kan worden en de rechter een goede beslissing kan nemen.  Daarna gaat de zaak over van de politierechter naar de meervoudige kamer.

Advertenties