Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

rechtbank90

 

Perry (44) wordt verdacht van het stalken van zijn ex-vriendin tussen 18 februari 2013 en14 juli 2013.  Hij heeft inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van zijn ex-vriendin. Hij heeft haar in die tijd smsjes gestuurd, whatsappberichten, mail gestuurd, zowel privé als naar haar werk, mmsberichten gestuurd, voicemail ingesproken,  naar haar werk gebeld, naar haar huis gebeld, voor haar woning gestaan en aangebeld en telefonisch en via de pc familie en vrienden en haar collega’s benaderd en haar uitgemaakt voor hoer, leugenaar en takkewijf.

De officier van justitie leest het op en de rechter vraagt wat hij er nu van vind. Perry geeft toe dat hij het heeft gedaan.  Dat hij inderdaad teveel berichten heeft gestuurd. En dat hij maar 1x voor haar huis heeft gestaan nadat zij de relatie na 5 jaar had verbroken.  Dat ging via een respectloos telefoontje van haar. Dus werd Perry boos en wilde antwoorden op zijn vragen.

De rechter zegt dat het wel heel veel berichten zijn. Perry zegt dat het antwoorden zijn op berichten die zij stuurde.  Zij wilde geen contact meer, hij wilde samen nog leuke dingen doen. In de tussentijd hadden ze soms nog goed contact. Zoals hij zelf zegt: ’Het verdient geen schoonheidsprijs’.’Maar zij is ook schuldig’.  En respectloos.

De rechter vind het dossier wel erg dik en zegt dat er een bemiddelingsgesprek is geweest.  Uiteindelijk wilde zijn ex toch dat hij vervolgt wordt. Eerst deed ze een melding en hoopte ze dat hij zou stoppen. Totaal zijn er 3 aangiftes tegen hem gedaan.

Na de 1e aangifte kwamen er 100 pagina’s dossier bij, allemaal uitdraaien van de gesprekken.  Perry heeft een paar dagen op het politiebureau vast gezeten.  Dat heeft hij als slecht ervaren.

Nu moet hij meewerken met de reclassering, daar heeft hij wel zin in.  Hij is gemotiveerd.  Zodat hij zijn impulsen kan beheersen.  En dat hij zijn gekrenktheid anders moet uiten. Zelfs bij de reclassering toen hem het rapport over hem werd opgelezen werd hij weer boos.  Perry zegt dat het niet helemaal klopt wat zijn ex heeft gezegd, wat nu in het dossier staat.

De officier van justitie vind stalking/belaging bewezen, hij heeft bekend en er is een aangifte en bewijs. Ze vindt het een strafbaar feit. Ze begrijpt de frustratie.  Zijn ex was niet eerlijk.  Hij is te ver gegaan.

De reclassering ziet weinig gevaar en Perry is gemotiveerd voor verdere behandeling, waaronder De Waag.

De officier van justitie eist een werkstraf van 100 uur, als hij dat niet doet moet hij 50 dagen de gevangenis in.  Plus 2 weken voorwaardelijk en een proeftijd van 2 jaar en behandeling in De Waag. En een contactverbod met zijn ex en een straatverbod.

De advocaat vertelt dat Perry respect wilde maar hij kreeg het niet.  Ze denkt dat de whatsappberichten geknipt en geplakt zijn, zij laat de rechter en de officier van justitie zien hoe een uitdraai van haar whatsapp eruit ziet, heel anders.

In februari 2013 heeft zijn ex de relatie na 5 jaar verbroken.  Perry vroeg zich af waarom. Ook kende hij haar familie niet, haar kinderen niet, hij mocht niet mee naar verjaardagen en haar ex-man mocht niet van hem afweten.  En ze had een 2e facebookpagina.  Hij vertrouwde het niet. En dat ze liegt. Perry voelde zich vooral gefrustreerd door haar leugens.

Perry zegt dat hij spijt heeft en het niet meer zal doen.

De politierechter doet meteen uitspraak: Hij vindt Perry schuldig.  Hij heeft inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer.  Hij ging te ver.  Hij krijgt 80 uur werkstraf, als hij dat niet doet moet hij 40 dagen naar de gevangenis, 2 weken voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van 2 jaar en een behandeling in De Waag, een contactverbod met zijn ex en een straatverbod voor 2 jaar.

Advertenties