Tags

, , , , , , , , , , , , ,

aa1

 

Lukas wordt verdacht van het filmen met een verborgen (draadloze) camera in een damestoilet van Indoor Karting in Zoetermeer.  Dat was tussen 1 september 2010 en 23 maart 2011.

Lukas (57) komt met zijn  vrouw en zonder advocaat.  Lukas heeft geen justitieel verleden dus de rechter legt hem netjes uit wie er voor hem zit. De officier van justitie en de griffier.

De officier van justitie leest voor wat de aanklacht is.  De rechter vraagt aan Lukas wat hij er van vindt.  Lukas zegt dat het stom is geweest.  Dat hij alles op het spel heeft gezet en dat hij nu zijn baan kwijt is.  Zijn zwager is de directeur van Indoor Karting. Ze gingen goed met elkaar om, gingen samen op vakantie, nu is de relatie bekoeld.

Lukas was op vakantie toen het personeel er achter kwam dat hij filmde. Er was iets aan de hand met het alarm en ze hadden zijn laptop nodig, zijn kamer was op slot en die is door het personeel open gebroken zodat ze bij zijn laptop konden komen.

De filmpjes monteerde hij aan elkaar.  Er was  een ruimte waar hij ze allemaal had opgeslagen. De politie heeft alles in beslag genomen, ook de laptop, ze dachten dat er misschien wel kinderporno op zou staan. Daar heeft de politie niks van gevonden.

Intussen is Lukas naar De Waag geweest, hij voelt zich daar niet lekker,  hij zegt dat zijn vrouw hem beter helpt.  De reclassering heeft ook geen aanvraag gedaan, ze denken dat hij het niet nog een keer zal doen.

Lukas zegt dat hij is ontspoort door  zij seksuele fantasieën .  Dat hij dom is geweest en niet verder had moeten gaan dan fantasie.

De officier van justitie vindt het feit bewezen en ze wil hem een flinke straf geven.  Ze eist 180 uur werkstraf, waarvan 80 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

De rechter vindt het ook bewezen.  Ze vindt het een ernstig feit, je gaat er niet vanuit dat je op een toilet gefilmd wordt.  Ze wil een iets lagere straf omdat het al een tijd geleden is gebeurd en Lukas geen verleden heeft. En omdat hij toch nog werk zoekt kan hij best gaan werken.  Hij krijgt 160 uur werkstraf, waarvan 80 uur  voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Advertenties