Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

a22

Opa Hans (70) wordt verdacht van ontucht, seksueel misbruik van zijn kleinzoon, die toen tussen de 4 en 8 jaar oud was, en het stalken van zijn kleinzoon.

Zijn inmiddels ex-schoondochter heeft aangifte gedaan.  Zij zegt tegen de politie dat opa met zijn kleinzoon naakt in bed heeft gelegen, samen in bad gingen, samen douchten en dat opa met zijn vingers aan haar zoon Freekje zat.  Dat ze samen seksfilms kijken op internet en dat opa steeds maar op het schoolplein stond terwijl Freekje dat niet wilde.

De rechter legt opa Hans uit wie de mensen in de zaal zijn, de rechter had in het dossier al gezien dat opa nog nooit met justitie in aanraking is geweest.

Opa Hans vindt stalken overdreven, hij heeft niemand gestalkt. Ja, hij is een paar keer op het schoolplein geweest. Hij stond dan te huilen op het schoolplein.  Hij mist zijn kleinkind. Maar hij neemt Freekje niet mee naar huis en hij ontvoert hem ook niet.  Freekje miste opa, dat zei Freekje.  Op school waren ze bang voor opa, de juf liet Freekje via een andere ingang naar buiten gaan, Freekje was bang en verschuilde zich achter het muurtje.  De overblijfjuf verklaarde dat zij opa heel vaak heeft gezien. Ze was bang voor opa. Opa zegt dat Freekje nooit bij de overblijfjuf is geweest. De juf zegt ook dat ze de auto van opa vaak ziet. Opa zegt dat er 4 van dezelfde auto’s in het dorp zijn en één daarvan is de buurman van opa. Het zou zomaar kunnen dat ze die auto’s hebben gezien.

Opa is met oma nog wel naar de sportdag geweest, ze hebben overlegd met de directie van de school, ze mochten gewoon komen.  Ex-schoondochter  had haar moeder meegenomen en zij schreeuwde ‘pedofiel’.  Opa en oma zijn toen maar weggegaan.

Freekje verklaarde aan de politie dat opa dan aan het nephuilen was.  En dat opa mee was genomen door de politie en dat Freekje tegen opa zei dat hij van mama niet meer mag komen.  Freekje heeft tegen opa gezegd dat hij van opa houdt.

Maar opa mag hem niet meer zien, Freekjes moeder had een smsje naar opa gestuurd dat opa Freekje niet meer mag zien.  Opa vind het verschrikkelijk. Hij zegt tegen de rechter dat hij het kind nooit heeft aangeraakt.  Toen zijn ex-schoondochter nog bij hem, en oma, thuis woonde, werkte zij en opa bracht Freekje naar school en haalde hem weer op. Hij zorgde voor Freekje, hij haalde hem uit bed en stopte hem in bad. Ze gingen ook vaak samen in bad maar dat stopte toen Freekje 4 á 5 jaar oud was. Daar was oma ook bij.  Hij was er al te groot voor en hij paste er ook niet meer bij.

Opa is gek op Freekje, hij herkende zijn eigen zoon in hem en opa ging overal met hem naartoe. Opa ging in 2002 met pensioen en had overal de tijd voor.  Opa wordt ook beschuldigd van samen douchen. Opa zegt dat hij thuis geen douche heeft en alleen in bad gaat. Hij douchet wel met Freekje na het zwemmen. In het zwembad.

Opa wordt ook verweten dat hij seksfilmpjes kijkt met Freekje. Dat hij naar een meisje keek met grote mannen met grijs haar en dat het meisje aan een piemel likt en die meneer daarna moest plassen.  Bij onderzoek heeft de politie niets op de pc van opa gevonden.  Freekje heeft ook naar filmpjes gekeken met daarop vrouwen met grote tieten en dikke billen. Opa zegt dat hij die van kennissen via de mail krijgt en dat het gewoon grappige filmpjes zijn, helemaal geen seks.  Freekje kan goed overweg met de pc, hij zat er ook wel eens alleen, Freekje kon zo bij de mail van opa, kan best zijn dat hij per ongeluk naar een verkeerd filmpje heeft gekeken. Opa dacht niet aan een kinderslot.  Van zijn moeder mocht hij niet meer met opa naar filmpjes kijken. Opa zegt dat zijn ex-schoondochter preuts is, als opa in een korte broek loopt zegt ze dat hij naakt is.

Opa wordt ook verweten dat hij met Freekje in bed heeft gelegen. Opa zegt dat het helemaal niet kan. Er is geen ruimte en het is niet gebeurd. Ze hebben 1x met oma ‘tentje’ gespeeld.  De moeder van Freekje zegt dat dit al 4 jaar gebeurt.  En ze hebben ook niet aan elkaars piemel gezeten.  Dat opa de deur van binnen met een schuifslot op slot deed. Opa zegt dat er helemaal geen slot op de deur zit.

De andere oma, de moeder van zijn ex-schoondochter is ook door de politie gehoord, zij verklaarde dat Freekje veranderd was, dat hij met zijn handen in de bloes en broek  van oma (vrouw van opa Hans) zat.  Volgens oma is dat nooit gebeurd. Oma zegt ook dat opa mensen slaat. Opa slaat niemand.

De relatie tussen opa en zijn schoondochter ontspoorde. Ze kreeg 1 dag voor kerst haar eigen woning. Zij en haar man zaten in een vechtscheiding. Toen schoondochter bij opa woonde heeft de zoon van opa geen bezoek aan zijn vader gebracht om ruzie te voorkomen.   Zijn zoon mag nu om de 2 weken Freekje zien maar hij krijgt Freekje niet mee van zijn ex.  De zoon is niet gehoord voor het onderzoek, hij zegt: ‘ik ben klaar met die trut’, ‘geef mij Freekje 5 minuten en de waarheid is eruit’.

In 2011 is zijn zoon met zijn vrouw en Freekje op vakantie naar Amerika geweest, om de relatie te lijmen. Na een paar dagen  belde de ex-schoondochter naar opa dat ze door haar man wordt bedreigt.  Maar dat was helemaal niet zo.

Opa mag van de politie Freekje niet meer zien, hij heeft een contactverbod en een straatverbod. Omdat opa in een klein dorpje woont kan hij bijna nergens meer naartoe, dat vindt hij vervelend. Hij kan het dorp bijna niet uit zonder dat hij in de buurt komt van het straatverbod.  Want dan belt zijn ex-schoondochter de politie.

De schoondochter heeft een slachtofferverklaring geschreven en de rechter leest het voor een deel op. Ze vertelt dat haar wereld instortte toen Freekje over opa vertelde.  Ik was in shock. Ik heb meteen jeugdzorg gebeld. Freekje had angst voor opa.  Hij zag opa steeds maar op het schoolplein.  Hij wil dat opa naar de gevangenis gaat, dan voel ik mij veilig.  Freekje tekende poppetjes met zwart omrande ogen, nu tekent hij weer vrolijk.

Ze wil ook 4400 euro smartengeld.  Opa ’s reactie: ‘daar kan ik niet over oordelen’.

Bij de reclassering zeggen ze over opa dat hij een sociaal bewogen man is.

Opa wil Freekje graag weer zien maar nu even niet.  Hij wil van het straatverbod af omdat hij bijna nergens naartoe kan.  En hij wil dat zijn zoon Freekje weer kan zien.

De officier van justitie  vindt het bewezen dat opa bij school is geweest, opa heeft het zelf gezegd.  De officier begrijpt ook dat opa Freekje niet bang wilde maken.

Wat betreft de seksuele contacten tussen opa en Freekje, kan ze niet bewijzen.  Er was wel verandering van het gedrag van Freekje.  Ze vraagt vrijspraak voor deze handelingen.  Vorige week is de officier van justitie naar Freekje en zijn moeder geweest, hij heeft geen nachtmerries meer en op school gaat het goed.  Ze vindt dat Freekje het slachtoffer is van een conflict tussen 2 volwassen mensen.

Ze eist 120 uur werkstraf, vervangend door 60 dagen gevangenisstraf als hij dit niet nakomt, waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.  En een contactverbod en een straatverbod.  En een vordering van 500 euro.

De advocaat zegt dat dit een nachtmerrie is voor haar cliënt.  En dat er geen bewijs is voor ontucht.  En dat de relatie tussen opa en de ex-schoondochter niet harmonieus is.  En dat oma hem tijdens de sportdag uitmaakt voor pedofiel.  De advocaat twijfelt aan de verklaringen van de schoondochter.  Ze verklaarde ook dat opa smsjes stuurde naar Freekje maar hij heeft niet eens een telefoon.  En er rijden vier dezelfde auto’s door het dorp, kan best dat ze de verkeerde heeft gezien. De advocaat wil vrijspraak voor de seksuele handelingen en ook voor stalking.  En ze wil de vordering afwijzen.  En een opheffing van het straatverbod, opa kan nu nog nauwelijks weg.

De rechter trekt een deel van het straatverbod in, opa mag niet in de straat en de omliggende straten van de school komen en in de straat waar Freekje woont.

Opa krijgt het laatste woord.  Hij zegt dat hij Freekje al een jaar niet meer heeft gezien.  Hij hoopt dat de situatie wordt opgelost.  De verloren jaren kan hij niet meer inhalen. Hij hoopt dat het recht spreekt.

Uitspraak: Seksueel misbruik is niet bewezen. Stalking cq belaging wel. Opa Hans heeft 4 maanden geprobeerd contact te krijgen met Freekje.  Hij heeft inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer. Opa Hans krijg een gevangenisstraf van 33 dagen, waarvan 30 voorwaardelijk. Opa heeft al 3 dagen vast gezeten dus hij hoeft niet naar de gevangenis.  En een proeftijd van 2 jaar. Hij mag geen contact hebben met Freekje en zijn moeder. En hij moet 500 euro betalen.

Advertenties