Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

justitie50

 

Dragos (23) wordt verdacht van het beledigen van agenten, zijn vriendin en haar ouders, het slopen van een ruitje, in het bezit hebben van cocaïne en bedreigende taal tegen zijn vriendin.

Hij noemde de agenten kanker joden en kankerlijers. En hij zei: ‘Ik ben gek genoeg om jullie om te leggen’.

Tegen zijn vriendin en haar vader zei hij: ‘Ik snij je aan stukjes’, ‘ik breek je benen’, ‘breng die kleine niet bij mij, anders vermoord ik jullie’,  ‘praat niet met mij, anders sla ik je tanden eruit’.

In de rechtszaal geeft hij meteen toe, hij windt er geen doekjes om. Hij moet misschien terug naar Joegoslavië. Sinds zijn negende woont hij in Nederland. Hij heeft al jaren problemen met de politie.  Hij mag zijn kindje niet zien, hij was niet eens bij de bevalling, hij was door de politie opgesloten. Zijn vriendin Barbara is bang geworden, hij ging zo te keer op 1 augustus 2013. Ze heeft de politie gebeld en Dragos heeft de politie beledigd. Bij het fouilleren heeft de politie zelfs 4,3 gram cocaïne gevonden. De vriendinnen van Barbara zijn ook verhoord.  Zij hebben de dreigende woorden ook gehoord.

Hij heeft een contactverbod gekregen en hij mag niet meer in haar straat komen.  Barbara vertelt in het verhoor dat ze wel verder wil met hem. Dragos zegt dat hij wel wil maar dat er altijd maar ruzie is, oa doordat ze beide een ander geloof hebben.

Toch zijn ze samen naar Amsterdam geweest, hij heeft het zijn advocaat verteld en de rechtbank weet het nu ook. Dragos zegt: ‘ik ben eerlijk geweest om het te zeggen, ik had beter niks kunnen zeggen, dan wist niemand het en met liegen kom je een stuk verder’.

Dragos heeft een agressieprobleem, hij gaat schreeuwen als hij boos is.  Hij heeft geen werk maar een Wajong uitkering. Hij wil graag werken, hij solliciteert maar wordt niet aangenomen. Bij de reclassering is uit het rapport gebleken dat Dragos zwak begaafd is en anti-sociaal.  Hij heeft een dik strafblad, voor oa beledigen, dreigementen en  mishandeling.  En hij gebruikt cocaïne en hij zegt dat hij niet meer drinkt.  Hij wil graag vrijwilligerswerk doen.  Hij heeft therapie gevolgd om een goede vader te zijn. Als hij zijn kindje niet mag zien, jammer dan, zegt hij. Hij zegt dat hij van Barbara houdt.  Hij wil haar graag zien.

Dragos zegt dat hij geen spijt heeft van wat hij op 1 augustus heeft gedaan.

Bij de reclassering moet hij onder controle blijven, hij moet zijn urine laten controleren.  Hij was in behandeling bij GGZ Parlier en bij Cardea wegens alcoholmisbruik.

De officier van justitie vindt alles bewezen, het beledigen van de agenten, de dreigementen tegen zijn vriendin en haar vader, het stuk geschopte ruitje en het in het bezit hebben van cocaïne. Ze eist een gevangenisstraf van 120 dagen waarvan 40 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.  Inmiddels zit Dragos al 63 dagen in de gevangenis.

Zijn advocaat zegt dat hij niet kan omgaan met gedoe, met zijn zwakbegaafdheid.  Hij ontplofte op 1 augustus.  En dat de IND hem het land uit wil zetten.  Hij wil geen gevangenisstraf voor Dragos, liever een werkstraf.

Dragos krijgt het laatste woord,hij  zegt dat hij graag zijn zoontje wil zien.

De politierechter doet meteen uitspraak, ze vindt alle feiten bewezen. Hij heeft Barbara veel ellende aangedaan, hij is tekeer gegaan, hij had stress, Barbara was geëmotioneerd en ze huilde veel.  En de agenten hebben hun werk gedaan.  Ze geeft hem 123 dagen gevangenisstraf waarvan 60 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Hij zit nu al 63 dagen in de gevangenis, dat betekent dat hij vandaag vrij komt.

Hij heeft nog wel 2 maanden gevangenisstraf open staan, die worden omgezet naar een werkstraf.

Advertenties