Tags

, , , , , , , , ,

rechtbank90

Carla (29) wordt verdacht van vijf winkeldiefstallen tussen 30 september 2013 en 23 december 2013. Het gaat om levensmiddelen uit de Albert Heijn, een touchpen, drie wc-blokjes, schrijfgerei, elektronische spaarpot, brooddozen, rugzakken en 4 slushymakers van de  Marskramer en het Kruitvat met een totaalwaarde van 731 euro.

Carla heeft bekend. Alleen dat van de elektronische spaarpot is niet waar.

Bij de Albert Heijn heeft ze voor ruim 131 euro gestolen. Ze moest haar rekeningen betalen. Dus had ze bij de Albert Heijn nog maar 5 euro.  De rechter zegt dat hij de andere winkels niet wil benadelen maar dat ze beter bij een goedkopere winkel boodschappen kan doen. En nu stopt ze het in haar tas en rekent niet af.

Carla zegt dat ze fout is geweest. Ze komt bijna niet uit haar woorden. Ze vertelt dat haar contract van haar werk niet werd verlangd en ze was nog zwanger ook. Ze raakte paniek.

Als de rechter naar Carla’s dossier kijkt, ziet hij vijf diefstallen op haar naam staan, geldboetes, werkstraf en een onvoorwaardelijke werkstraf. De rechter vertelt Carla dat de volgende stap gevangenisstraf is. Nu komen er vijf diefstallen bij, dat zijn er al tien. Reclassering zegt dat de recidive hoog is.

De officier van justitie zegt dat beelden op de camera duidelijk zijn, bij de Marskramer haalde ze de spullen uit de verpakking en stopte ze in haar tas. Bij de Marskramer kent het personeel Carla nog van andere diefstallen. De officier vindt de feiten bewezen maar wil vrijspraak voor de elektronische spaarpot.  Hij eist een gevangenisstraf gelijk aan de 3 dagen dat Carla in voorarrest heeft gezeten, plus een werkstraf van 40 uur. En als stok achter de deur, 2 weken voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van 2 jaar. En een behandeling via De Waag en meldplicht bij de reclassering.

De advocaat zegt dat Carla bij de Albert Heijn had willen pinnen. Ze had immers haar pinpas bij zich. Ze vindt de straf te hoog. Carla heeft een echtgenoot die werkt en twee kleine kinderen.  En dat Carla al genoeg gestraft is omdat ze tijdens de verjaardag  van haar kindje in de gevangenis zat.  De advocaat hoopt op een gematigde straf.

Carla vertelt dat ze nu onder behandeling van De Waag is, ze wil echt stoppen.  Ze wil haar excuses aanbieden en ze is op de goede weg.

De politierechter doet meteen uitspraak: Hij vindt de feiten bewezen. Carla krijgt 3 dagen gevangenisstraf, gelijk aan het voorarrest, ze krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken met een proeftijd van 2 jaar en een werkstraf van 24 uur. En een behandelplicht bij De Waag en meldplicht bij de reclassering. En ze moet 718 euro aan de winkels terug betalen.

Advertenties