Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

agressieJacco (34) wordt verdacht van mishandeling en het bedreigen van zij ex vriendin Hanna.

Op 24 november 2012 maakte Hanna een einde aan hun relatie via een ping-bericht.  Jacco pikte het niet en ging naar het huis van Hanna. Hanna deed open, ze had Jacco niet verwacht.  Hij sloeg haar door het huis, hij trapte en schopte haar en sloeg haar tegen de muur en terwijl ze op de grond lag schopte hij haar in haar buik.

Twee  maanden ervoor, op 27 september 2012 gingen ze boodschappen doen met de auto. In de auto ontstaat ruzie over het eten.  Hanna stapte uit de auto en Jacco wilde haar overrijden. Ze gooide haar telefoon tegen de autoruit, waardoor de autoruit stuk ging. Jacco stapte uit de auto, pakte Hanna bij haar keel en heeft haar hoofd tegen de muur geslagen. Een getuige zag en hoorde het vanuit zijn auto, de klappen waren goed hoorbaar. Toen hij uit de auto stapte waren Jacco en Hanna al thuis. Hij belde 112.

Tussen 1 september 2012 en 4 december 2012 heeft Jacco audiobestanden gestuurd via  Black Berry naar Hanna, met teksten als:  ‘Jij krijgt hier klappen voor en zoveel jij maar wilt’,  ‘ik ga jou hiervoor pakken’,  ‘ik kanker je hele huis in brand, kankerhoer’,  ‘jij gaat nog veel meer klappen in je leven krijgen dan je ooit hebt gehad’, ‘geloof me nou maar’.

Op 4 december 2012 zijn bij een huiszoeking bij Jacco 3 gestolen rijbewijzen en 3 paspoorten van 3 verschillende personen gevonden en diverse wapens, waaronder een ploertendoder.

Jacco zegt dat het op 24 november anders liep. Hij heeft Hanna niet aangevallen. Zij wilde een zware waxinelichthouder naar Jacco gooien en hij handelde uit noodweer. Hij wilde zich verdedigen door haar een duw te geven waardoor ze over de tafel is gevallen. Hij vertelt dat Hanna erg agressief is en vaak onder behandeling bij Parnassia is.  En dat ze borderline heeft.  Jacco’s moeder vertelt in een verklaring dat Hanna Jacco vaak aanviel. Jacco zegt dat ze steeds valse aangiftes doet en dat de politie weer met mitrailleurs langs komt.

De politie is geweest en zij constateerden geen letsel. Ze hebben Hanna naar het ziekenhuis gebracht en daar is ze onderzocht en een nachtje gebleven. Uit onderzoek blijkt dat ze hersenletsel heeft, inwendige kneuzingen en bloed in haar urine.

Over 27 september zegt Jacco dat hij eigenlijk het verkeerde meisje heeft getroffen. ‘Ze bracht het slechte in mij boven’.  Hij heeft haar niet gewurgd.  Hanna vertelt tegen haar vrienden dat Jacco haar gewurgd heeft en haar vriendin Gerda zegt dat ze letsel heeft gezien bij Hanna.  Ze zag een handafdruk in haar nek. Gerda durft geen verklaring af te leggen, ze is bang voor Jacco.

De rechter vraagt aan Jacco of hij de getuige kent die op 27 september 112 belde.  Volgens de verklaringen kent de getuige Jacco niet en Jacco kent hem ook niet.  Hij heeft ‘m ook niet gezien.

Als de rechter over de audiobestanden begint geeft Jacco toe.  Hij had het niet moeten doen.  De rechter noemt het erg lelijke woorden.

Jacco weet niks van de gestolen paspoorten en rijbewijzen. Hij vertelt dat deze gestolen zijn door een huisgenoot, ze lagen op zijn kamer en daar komt Jacco niet.’ En hij is er al voor veroordeeld en heeft ervoor vast gezeten’. ‘Neem maar vingerafdrukken’,  zegt hij.  ‘En ik heb hem het huis uitgegooid’.  Jacco wordt opstandig en noemt de rechter denigrerend.

Verboden wapenbezit geeft Jacco toe. Bij huiszoeking is er ook een kruisboog gevonden maar deze mag hij houden.

Hanna wil schadevergoeding van €2026 euro.  Ze heeft een slachtofferverklaring geschreven. Ze wil niet naar de zitting. Ze zit er erg mee. Ze wist niet dat hij op 24 november zo snel voor haar huis zou staan.  Hanna was bang dat hij haar dood zou slaan.  ‘Ik heb 3 gekneusde ribben, veel pijn en angst’.  Hanna is een week niet uit huis geweest. Ze durfde geen aangifte te doen omdat ze bang is voor Jacco.  Hanna durft niet meer in haar eigen huis te wonen en ze voelt zich nutteloos en minderwaardig. Als ze deur uit gaat laat ze weten waar ze naar toe gaat en hoe laat ze terug is.

De rechter kijkt naar het verleden van Jacco, hij is sinds 1999 met justitie in aanraking geweest voor onder andere poging tot diefstal, persoonlijke integriteit, rijden onder invloed, boetes, verboden wapenbezit, heling, vuurwapens, munitie en hij heeft een werkstraf gehad van 80 uur vanwege de opiumwet en er loopt nog een zaak bij het hof en hij heeft pas nog 2 weken in de gevangenis gezeten.

De relatie met Hanna begon in november 2011. Jacco heeft ADHD en hij drinkt veel en heeft ook harddrugs gebruikt. Nu niet meer, hij ziet de wereld nu helder, zegt hij.  Jacco is blij dat hij ervan af is. Hij heeft nog wel € 45.000,– schulden, hij hoopt schuldsanering te krijgen.  Jacco woont op een kamp en Hanna ziet hij nu gelukkig niet meer.  Met zijn nieuwe ‘vrouwtje’ heeft hij mooie toekomstplannen.  Zij kan tatoeëren  en samen willen ze eigen zaak beginnen.

De officier van justitie vindt de mishandeling bewezen, het onderzoek van het ziekenhuis was duidelijk, Hanna had letsel.  Ze vindt dat Jacco te ver is gegaan.  De bedreiging via de Black Berry naar Hanna vindt ze ook bewezen, Jacco heeft immers toegegeven.   Het in het bezit hebben van de ploertendoder is bewezen maar voor de diefstal van de paspoorten en rijbewijzen wil ze vrijspraak.  In het dossier staat dat iemand anders er voor is veroordeeld.  De officier van justitie zegt dat het Openbaar Ministerie zwaar tilt aan huiselijk geweld.  Ze eist een werkstraf van 150 uur en 108 dagen gevangenisstraf waarvan 3 weken voorwaardelijk. Jacco heeft 87 dagen in voorarrest gezeten en hoeft dan niet terug naar de gevangenis.  En een schadevergoeding van 1326 euro.

De advocaat  zegt dat Jacco zich wilde verdedigen op 24 november.  En dat Hanna pas op 2 december met foto’s kwam van een blauw oog. Ze vind het bewijs onbetrouwbaar.  Jacco handelde uit noodweer, ze wil vrijspraak.

Ze vind het niet aannemelijk dat Jacco Hanna op 27 september wurgde. Er is geen letsel waargenomen en er is geen overtuigend bewijs. Ze wil vrijspraak.

De advocaat zegt dat nergens terug is te vinden wanneer de audiobestanden zijn gestuurd. Jacco sprak met dubbele tong, hij was mogelijk onder invloed en hij spreekt Haags, daarin wordt veel gescholden.  Ze wil vrijspraak.

Over de paspoorten zegt ze dat er veel mensen bij hem over de vloer komen, er is geen bewijs dat hij ze heeft gestolen.  Jacco wist niet eens dat ze bij hem thuis lagen. Er is onvoldoende bewijs en ze wil vrijspaak.

Verder vertelt ze dat haar cliënt klaar is met Hanna. Mocht er een straf komen, dan eist ze een straf zolang als het voorarrest.  De vordering wil ze niet-ontvankelijk verklaren.  €1326,–  vindt ze veel te veel en ze wijst naar een andere zaak waarin iemand €399,– euro schadevergoeding heeft gekregen.

Uitspraak: 27 februari 2014.

Advertenties