Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

korfbal

R. (25) wordt verdacht van ontucht.  Dit gebeurde tussen 1 mei 2006 en 9 juni 2013. Tot nu toe hebben 4 meisjes aangifte gedaan, er wordt verwacht dat er nog 15 á 18 aangiftes komen van andere meisjes. Allemaal van de korfbalclub. Waar R. coach was.

Meisje C. (1993) verklaart aan de politie dat R. haar heeft misbruikt van 1 mei 2006 tot en met 1 januari 2010. Hij heeft ontuchtige handelingen gepleegd die bestonden uit het seksueel binnendringen bij C., aaien en strelen over haar rug, bovenbenen en billen.  Hij heeft zich laten aftrekken door C., zijn penis en ballen laten likken door C. en getongzoend.

Meisje L. verklaart aan de politie dat R. haar heeft misbruikt van 7 juni 2013 tot en met 9 juni 2013. Hij heeft ontuchtige handelingen gepleegd die bestonden uit het strelen en aaien over haar rug, benen, billen en borsten. Lepeltje lepeltje liggen met R.

Meisje C. (1998) verklaart aan de politie dat R. haar heeft misbruikt van 1 april 2010 tot en met 4 april 2010. Hij heeft ontuchtige handelingen gepleegd die bestonden uit  het seksueel binnendringen bij C., strelen en aaien over haar rug en heup. Gewreven en/of geknepen in/over haar borsten. Haar handen over zijn penis gelegd en vervolgens zich laten aftrekken door C. Zijn vinger in haar vagina geduwd en getongzoend.

Meisje N. verklaart aan de politie dat R. haar heeft misbruikt van 15 februari 2008 tot en met 18 februari 2008. Hij heeft ontuchtige handelingen gepleegd die bestonden uit  beetpakken van haar hand die R. op zijn penis legde en zich heeft laten aftrekken.

De officier van justitie vindt het een omvangrijke zaak omdat er nog meer aangiftes komen en omdat er een meisje van 11 jaar slachtoffer is.  R. stuurde zelfs seksueel getinte smsjes naar de meisjes en ook msn berichten. R. zegt dat iedereen het doet op msn. Hij vindt dat hij erin is getuind en ontkent in eerste instantie  betrokkenheid.  Ook al was hij er al voor gewaarschuwd. Het gedrag van R. was alom bekend bij de club.

Zijn advocaat zegt dat R. is onderzocht door de reclassering. R. functioneert op beperkt niveau.  Zwakbegaafd staat in het rapport. R. gedraagt zich 4 jaar jonger dan hij werkelijk is.  Hij had seks met C. toen zij 17 was en R. 22. Meisje L. wilde graag een relatie met R. tot ze erachter kwam dat hij al een relatie had.  Zij was toen bijna 16. De advocaat zegt dat meisjes wel vaker een relatie hebben met een jongen van 18. Hij ziet geen punt.  Hij was populair bij de mensen van de korfbalvereniging. Het grensoverschrijdende gedrag is erin geslopen. Nu moet hij mee werken aan een behandeling bij De Waag.

R. is geroyeerd bij de korfbalvereniging. Nu werkt hij als hovenier. Zijn contract loopt tot 30 juni 2014. Op dit moment verblijft hij in de gevangenis. Zijn advocaat wil hem vrij hebben tot de volgende zitting in juni.  Dan kan hij werken en wordt misschien zijn contract verlengt.

De officier van justitie zegt dat het voor de slachtoffers niet uit maakt dat hij als een jongere functioneert en wil geen schorsing van de voorlopige hechtenis.  Zijn persoonlijke belangen wegen niet zwaarder en de kans op recidive is groot.

R. zegt dat hij het erg vindt en dat hij spijt heeft.

De zitting gaat verder in juni 2014.

Advertenties