Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

justitie50Arun (27) wordt verdacht van het beledigen en bedreigen van agenten tijdens hun werk. Arun werd aangehouden ivm wapenbezit en illegaal vuurwerk en hij dreigde een voordeur op te blazen met illegaal vuurwerk.

 
Tijdens zijn arrestatie, midden op straat, is hij door de agenten op de grond gelegd en geboeid. Hij bedreigde en beledigde ze met de woorden: ‘ Als ik jou buiten tegenkom zet ik een 9mm tegen je hoofd, want ik kan wel schieten’. ‘Ik schiet een 9mm door je kankerkop’. ‘Ik schiet een 9mm door de kop van je vrouw en ik schiet een 9mm door de kop van je dochtertje’.

 
Arun zegt dat hij geen eten kreeg op het bureau en zei de volgende woorden tegen de agenten: ‘Ik heb recht op eten, kankerwijf’. ‘Kankerhoer’, ‘Ik wil eten’. ‘Je moet je werk goed doen, kankerjood’. ‘Vuile kankerjood’. ‘Kankeraspirant’.

 
Arun zegt tegen de rechter dat hij niet wist dat hij voor 8 feiten werd gezocht. En dat er tijdens de arrestatie 10 agenten waren om hem op te pakken. Hij voelde zich als een dier. ‘Ik had wel kunnen ontploffen’, zegt hij tegen de rechter. ‘Ik heb het in een woedeaanval gezegd’.

 
Arun is in behandeling geweest bij de Waag. Daar heeft hij geleerd dat hij zich niet op de kast moet laten jagen. De rechter vraagt of hij dat dan ook gaat doen. Arun zegt dat ie daar aan wil werken. Verder wil hij niet meewerken met de reclassering. Verder heeft hij nog openstaande boetes van 15.000 á 20.000 euro staan bij het CJIB.

 
En van vuurwerk weet hij al helemaal niks. Hij houdt zich er niet mee bezig, zegt hij tegen de rechter. Hij tekent een afstandsverklaring van de in beslag genomen spullen.

 
De officier van justitie vind de bedreigingen en beledigingen bewezen, Arun heeft het immers bekend. Het zijn nare woorden, zegt ze. Het gaat wel om politieagenten tijdens hun werk. En Arun heeft al een strafblad van 19 pagina’s met vooral bedreigingen. Ze herhaalt de woorden van Arun, hij wil een goede toekomst. Maar eerst vindt ze dat hij gestraft moet worden, dan kan hij daarna aan zijn goede toekomst denken. Ze eist 4 maanden gevangenisstraf, waarvan 1 maand voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

 
Zijn advocaat zegt dat Arun wel weet dat hij fout zat en dat hij is opgepakt omdat hij ruzie had met anderen.

 
Arun heeft het laatste woord. Hij zegt dat de politie hem niet mag en hij mag de politie niet.

 
De rechter vindt het ernstige, nare feiten. De politie deed hun werk. Arun zit nu al 87 dagen vast. De politierechter doet meteen uitspraak, Arun krijgt 4 maanden gevangenisstraf waarvan 2 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Advertenties