Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

justitie50Richinel (35) wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn ex-vriendin, de moeder van zijn 2-jarig dochtertje en haar vader en het ingooien van een ruit van hun woning. Hij zei: ‘Jij komt nog wel, ik maak je dood en je kind ook’. ‘Ik schiet je dood, ik schiet je dood’.

 
Richinel kwam die dag vrij uit de gevangenis en is naar het huis van ex en haar vader gegaan, hij riep door de brievenbus dat de vader naar buiten moest komen. Hij kwam eerst niet naar buiten. De buurman kwam met een hakbijl naar buiten. Er werd gevochten tussen Richinel, de vader en de buurman, Richinel wordt geraakt en heeft een grote wond en hij wordt meegenomen door de ambulance.

 
Richinel is boos op de vader, hij roept van alles in de rechtszaal. Met zwaar Antilliaans accent. Dat de vader schreeuwt tegen zijn kinderen. En dat de vader een kankerhoofd heeft. En dat de buurman en de vader hem hebben aangevallen, die dag. Richinel zegt dat hij niet bang is en dus niet is weggelopen. ‘Hij heeft een grote mond en dreigt dat hij op mensen wil schieten’, zegt hij. ‘Fok die man’, mompelt Richinel in de rechtszaal. ‘En nu roept hij zelf de politie’.

 
Bij de spoedeisende hulp riep Richinel dat hij iedereen dood wilde maken. De rechter vraag wie ‘iedereen ‘ is. Richinel zegt dat hij in zichzelf praatte. En dat hij geen namen noemt.

 
En de ruit heeft hij niet ingegooid. ‘Dat heeft de vader zelf gedaan, van binnenuit met een fles’. Zegt hij. De rechter zegt dat de politie glasscherven in huis heeft gezien, dat kan dus niet. Zijn ex wil een schadevergoeding van 400 euro. Richinel zegt dat hij niet betaalt.

 
Zij ex-vriendin heeft een slachtofferverklaring geschreven en de rechter leest het voor. Ze noemt die dag een dieptepunt in het leven met Richinel. Toen hij voor de deur stond heeft ze de politie gebeld. Ze was bang voor haarzelf en haar kindje. Het meisje durft niet meer in haar eigen bed te slapen. Ze is bang op de crèche. Door de bedreigingen is zijn ex nu angstig, gespannen en onrustig, ze is onder behandeling bij PsyQ. Ze schrikt wakker van geluiden en het heeft invloed op haar slaap. Ze wil Richinel nooit meer zien. Ze wil een normaal leven lijden.

 
Richinel mag er op reageren, hij zegt dat hij het zielig vindt.

 
De officier van justitie leest zijn strafblad op, veel bedreigingen en huiselijk geweld. Richinel zit nu vast en er staat nog een straf open. Met de reclassering wil hij geen contact hebben. De officier vraagt zich af wat hij gaat doen als hij vrij komt. Richinel zegt dat hij 35 is en 9 kinderen heeft en op de vuilniswagen werkt. Maar dat hij liever een uitkering heeft. Dat ze hem met rust moeten laten en uit zijn wereld moeten blijven.

 
De officier van justitie vindt de feiten bewezen. Ze neemt het heel serieus. Ze vindt het geen noodweer of zelfverdediging. En zijn dochtertje is angstig geworden. Ze eist een gevangenisstraf van 16 weken waarvan 3 weken voorwaardelijk en een proeftijd van 2 jaar, een straatverbod en een contactverbod met zijn ex en haar vader en een schadevergoeding van 400 euro.

 
De advocaat zegt dat het uit de hand is gelopen en dat de vader en buurman hem hebben aangevallen. Richinel was boos op de vader, niet op zijn ex en hun dochtertje. De vader is begonnen en nu heeft Richinel een flinke wond in zijn been. Een ernstig letsel. Ze vindt dat Richinel nu al lang genoeg gevangen zit en dat hij naar huis wil.

 
Richinel krijgt het laatste woord. Hij zegt dat de vader steeds ruzie zoekt. En dat een straatverbod moeilijk is omdat zijn familie in dezelfde straat woont.

 
De politierechter doet meteen uitspraak. De kapotte ruit is bewezen en de mishandeling ook. Voor de bedreiging is geen bewijs. Hij krijgt een gevangenisstraf van 12 weken waarvan 2 weken voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en een contactverbod. Plus de 3 weken die nog open staan. De 400 euro schade hoeft hij niet te betalen.

Advertenties